AKTUELNO

U Beogradu je tokom dana razlupan automobil narodnog poslanika SNS-a Srbislava Filipovića koji je bio parkiran ispred zgrade u kojoj živi sa porodicom, u beogradskoj opštini Stari grad.

Filipović je za Pink.rs rekao da je nakon svega što se poslednjih subota događa u glavnom gradu, misleći na šetnje priptadnika opozcije i poruke koje oni upućuju, ovo je logičan sled događaja.

Foto: Pink.rs

- Zbog pretnji koje kao poslanik SNS-a dobijam, ovo je logičan sled stvari, pokušaj napada na mene lično i na moju porodicu. Automobil koji se nalazi u vlasništvu moje supruge je razbijen. Ništa sumljivo nije uočeno oko automobila. Kada čujemo poruke koje se na ulicama šalju predsedniku Vučiću i njegovoj porodici, ovo je logičan sled. Pretnje prebijanja, ubijanja postaju naša svakodnevnica - rekao je Filipović i dodao da će on kao poslanik, član SNS i građanin da nastavi da se bori protiv svakog zla u ovom društvu.

Foto: Pink.rs

- Boriću se protiv svega onog na šta pozivaju Đilas, Jeremić, Obradović koji su prethodnih meseci mnogo puta pozivali na silvovanja, na prebijanja i ubijanja. Lično sam dobijao pretnje da ću završiti u kontejneru nekom, da ću biti obešen na banderi na Terazijama - ističe on i dodaje da ovaj napad smatra napadom na sebe kao poslanika, napadom na njegovu porodicu, pre svega dvoje maloletne dece, ali na ovo gleda i kao napad na Srbiju.

Foto: Pink.rs

Filipović takođe ističe da napad smatra kao pretnju da pre svega prestane da se bavi politikom.

SNS: Osuđujemo napad na poslanika Filipovića

Ovim povodom oglasio se i gradski odbor SNS-a . Divljački napadi na političke neistomišljenike, vređanje, omalovažavanje i uništavanje tuđe imovine su očigledno postali svakodnevnica. Poručujemo Đilasovom savezu i svim njegovim sledbenicima da nas neće zastrašiti nasiljem koje demonstriraju", navodi se u saopštenju. Gradski odbor SNS je pozvao nadležne državne organe da počinioce privedu pravdi što hitnije, i da pošalju jasnu poruku da nasilje nije dopustivo. - A siledžijama poručujemo da ćemo još jače nastaviti borbu za pristojnu i modernu Srbiju, te da nas ovakvim vandalskim ispadima neće zastrašiti - ističe se u saopštenju.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

- Ovo je pretnja meni da zabovarim na svoju borbu protiv korupcije, borbu protiv kriminala. Očekujem da policija dobro odradi svoj posao, kao i da se zanemare komentari da je auto uništen od ledenica, jer tako ne izgleda. Očekujem u narednom periodu da tako izjavljuju. Pretpsotavaljam da će pokazivati fotografiju automobila sa snegom i time će da povezuju ulupani auto - rekao je Filipović i dodao da je važno suprostaviti se Draganu Đilasu, Vuku Jeremiću i Bošku Obradoviću.

#SNS

'