AKTUELNO

Pahor u ponedeljak sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kako bi potvrdili prijateljske odnose dve držžave, posebno u sveri poslovanja.

Predsednik Slovenije Borut Pahor završio je danas zvaničnu posetu Srbiji polaganjem venca na spomenik Neznanom junaku na Avali i posetom beogradskoj nadbiskupiji.

Slovenačka agencija STA, pozivajući se na saopštenje iz Pahorovog kabineta, prenela je da je Pahora primio beogradski nadbiskup, Slovenac Stanislav Hočevar, sa kojim je razgovarao o poseti Srbiji i složili su se da će ona doprineti unapređenju odnosa Slovenije i Srbije.

Hočevar je slovenačkom predsedniku pokazao nadbiskupiju i kapelu ukrašenu mozaikom slovenačkog sveštenika Marka Ivana Rupnika. Osim toga, Hočevar je Pahoru izložio svoju ideju ekumenizma i tome da je važna saradnja različitih crkava, pre svega zbog mira i stabilnosti u regionu.

Agencija podseća da se Pahor u ponedeljak sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kako bi potvrdili prijateljske odnose dve države, posebno u sveri poslovanja. Pahor je tom prilikom pružio podršku naporima Srbije da se pridruži EU, a to je ponovio i u Skupštini Srbije gde se obratio poslanicima.

#Borut Pahor

'