AKTUELNO

Opoziciji u Srbiji odgovara haos, zato i kritikuju svaki konkretan korak Vlade i predsednika Vučića. Žele da vlast predstave kao nesposobnu i da na taj način dopru do kritične mase koja bi možda mogla da im obezbedi fotelje. Ipak, nijedan građanin ne može da se identifikuje sa opozicinim liderima, kažu gosti „Novog jutra“.

Na primeru Venecuele vidimo da zemlje koja se kunu u demokratiju, nju ne prihvataju ako im ne odgovara, kaže Dušan Stojaković, urednik ekonomske rubrike u "Večernjim novostima". Dodaje da nema ništa protiv promene vlasti, ali da za to postoji sistem izbora.

- Neko se samoproglasi za predsednika i vi ga priznate - to daje trulu sliku - kaže Stojaković za Pink. Podseća i na Arapsko proleće i kaže da ne može da tvrdi da li je nasilna promena vlasti slučaj koji se priprema i u Srbiji.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodaje da nas slučaj hapšenja predsednika Opštine Grocka i to što opozicija ni ovaj korak nije pozdravila, stavlja u situaciju "da razmislimo šta se ovde hoće".

- Bio je problem jer nije bio otkriven nalogodavac, a sada je problem i to što je otkriven - kaže Stojaković.

Foto: TV Pink Printscreen

Ljudi iz opozicije su navikli da funkcionišu tako da im rešenja ne odgovaraju, već samo haos, kaže urednik "Srpskog telegrafa" Dražen Ostojić, dodajući da na taj način predstavljaju vlast kao nesposobnu.

Još veći je problem što opozicija sa svojim saradnicima na najstrašniji način vređa ljude, pa tako i Đorđe Višekruna koji je uhapšen, a koji je pretio predsedniku Srbije, kompletnoj Vladi, a prošle nedelje je vređao Irenu Vujović. Umesto da opozicija osudi ovakvu retoriku, ona ćuti - kaže Ostojić, dodajući da opozicija nije u stanju da da konkretne predloge, rešenja, ali da svakodnevno napada aktuelnu vlast, i upravo zato loše prolazi na izborima.

Foto: TV Pink Printscreen

Stojaković kaže da opozicija želi vlast ali nema potencijal da je ostvari.

- Podižući temperaturu oni žele da dođu do kritične mase koja bi mogla da smeni vlast. Opozicija ima suštinski problem jer je kompromitovana, a interesantno je i to što iza protesta u Beogradu ne sme da stane nijedan opozicioni lider, već se insistira na tome da je građanski protest. Mislim da nijedan građanin ne može da se identifikuje ni sa jednim opozicionim liderom - kaže Stojaković za "Novo jutro".

Ceo razgovor sa gostima "Novog jutra" pogledajte u nastavku:

#Novo jutro

#Opozicija

'