AKTUELNO

Novinarke Televizije Pink Gordana Uzelac i Mara Dragović osetile su na svojoj koži kako izgleda fizičko nasilje nad ženama.

Taj događaj od prošlog septembra kada ih je dok su izveštavale sa protetsa “Dveri” ispred zgrade Televizije Pink napao i povredio pripadnik tog pokreta dobio je sudski epilog.

Advokat Borivoj Pajović kaže da je strašno to da ni tokom suđenja organizatori protesta ne osuđuju nasilje već prave skečeve i smeju se situaciji kada žena od posledica dobijenog udarca leži na pločniku.

- To je strašna stvar. Neki tip koji se ne kontroliše pa prvi takve gluposti, takvo nasilje, to i možemo da razumemo, takvih tipova ima, ali neko ko je na čelu nekih organizacija ko je organizator skupa da se tako ponaša u tim situacijama je neoprostivo - rekao je Pajović.

Foto: TV Pink Printscreen

- Neka su zahvalni organizatori protesta što nisu oni obuhvaćeni optužnicom jer taj član 344a Krivičnog zakonika predviđa odgovornost organizatora za incidente koji se dese na skupu i neka budu zahvalni tužiocu što ih nije uvrstio u postpku kao odgovorne za nastale incidente - naveo je advokat koji zastupa novinarke Uzelac i Dragović.

Pajović je ocenio da je to propust Tužilaštva.

Pristalice pokreta "Dveri" 16. septembra 2017. godine brutalno su napale novinarke Televizije Pink Gordanu Uzelac i Maru Dragović koje su izveštavale sa protesta.

#Napad

'