AKTUELNO

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i članica Predsedništva Srpske napredne stranke upozorila je danas da je Savez za Srbiju promoviše opasne društvene vrednosti i model ponašanja koji podrazumeva da je noramlno da ženi, komšinici, kolegini kažeš da je "kurva" i da je udariš. Gojković je, govoreći o izborima, rekla da će se o tome odlučivati u korist Srbije, a ne u korist jedne političke partije

Gojković je za Pink rekla da žene SNS-a, koje su već bile izložene uvredama poput onih koje sada novinarkama upućuje glumac Srgej Trifunović, više neće da ćute.

Podsetila je da su žene iz Srpske napredne stranke juče održale konferenciju za štampu kao oblik protesta i osude napada na novinarku Srpskog telegrafa Ivanu Žugić, ali i druge žene.

- Kad god neko nema nekakve argumente odmah kaže 'vi ste fukse, vi ste kurve'. On pokazuje da žena ne može da bude ravnopravan sagovornik u politici na neke važne teme - rekla je Gojković.

Ona je ocenila da Sergej Trfunović očigledno ima neki problem u odnosu prema ženama jer su mu sve žene kurve i fukse – žene koje nisu u Savezu za Srbiju.

- To sada postaje program ove partije koja promoviše vrlo opasne društvene vrednosti. Poželjan model ponašanja. Ako za novinarku kažeš da je kurva, a za predsednicu parlamenta da fuksa onda je to model ponašanja da je to dobro da kažeš svojoj ženi, komšinici, koleginici, da je udariš, jer očigledno za Savez za Srbiju žene u javnom životu i na ozbiljnim političkim mestima nisu potrebne – navela je Gojković.

Kako je dodala, novinarka Srpskog telegrafa je samo postavila pitanje i bila je vrlo pristojna, a da dobila je samo odgovor: “Ti si kurva”.

Gojković je ocenila da je posebno opasno što na uvrede, omalovažavanje i fizičko nasilje nad ženama ne reaguju žene iz Saveza za Srbiju.

Navela je da Sergej Trfunović želi da bude predsednik jedne od političkih partija, da zameni Sašu Jankovića, te da će vrlo rado razgovarati sa njim na svaku važnu političku temu jer vidi, dodaje, da ne zna ni koji su zakoni usvojeni u parlamentu, a koji nisu.

Ona je podsetila da je Trifunović za nju rekao da je "fuksa" zato što ne dozvoljava da se donesu određeni zakoni

- Rekao je da sam sprečila da se donese Zojin zakon. Zojin zakon je usvojen pre više od dve godine, onda Marijin zakon. On ne zna ništa o tome, ali tako nagađa u nekom kafiću, to je njemu interesantno, šalje poruke, vređa žene - kaže Gojković.

Prema njenim rečima, u Srbiji više od 51 odsto žena i da su one ozbiljna snaga, te da zato čelnici Saveza za Srbiju ne treba da ih potecenjuju, vređaju, šutiraju, omalovažavaju.

- Ja sam ozbiljan poltičar. Nisam šarlatan, nisam starleta u politici kao što je to možda gospodin Trifunović koji sada traži svoje mesto u političkom životu Srbije i eto, našao ga je u prostakluku - rekla je Gojković.

SNS razmišlja o prevremenim izborima

Upitana za vanredne izbore, Gojković je rekla da Srpska napredna stanka razmišlja o prevremenim parlamentarnim izborima i da ih većina naprednjaka ih želi, ali da će se o tome će se odlučivati na osnovu mnogih okolnosti.

- Videćemo. Imaćemo i Predsedništvo, nakon toga Glavni odbor SNS. Mnogo okolnosti će odlučivati o tome u korist Srbije, a ne u korist jedne političke partije – rekla je članica Predsedništva SNS Maja Gojković.

Kako je dodala, SNS ima veliko poverenje građana Srbije na osnovu koga i vodi državu, ali da se naprednjacima stalno spočitava i govori maltene da su oteli vlast i sprovode "nekakvu hajdučiju u državi".

- Negiraju se rezultati, smanjene nezaposlenosti, otvaranje velikog broja fanruika, poboljšanje međunarodnog ugleda države, rezultati parlamenta. Najbolje je izaći pred građane Srbije i videti šta misle o nama, a šta misle o Đilasu, Jeremiću, Mariniki Tepić, o devojci (Sari Nikolić koja predvodi proteste) koja izmišlja da se ne bavi politikom - kaže Gojković.

Podsetila je da su svi oni bili na vlasti, te da ih je sramota od toga šta su za 12 godina uradili za Srbiju pa bi sad da se sakriju i predstave kao glumaci i studenti.

#Maja Gojković

'