AKTUELNO

Trifunović ne prestaje da napada žene, nazivajući ih najpogrdnijim imenima, uz najgore pretnje. Reklo bi se da je došlo vreme da nadležni reaguju.

Žene ne prestaju da budu mete napada pojedinih lidera opozicije, a posebno su na udaru novinarke kojima se ne dopada kako izveštavaju mediji za koje rade. Setimo se fizičkog napada na novinarke TV Pink Gordanu Uzelac i Maru Dragović koje su tokom svog radnog vremena, izvršavajući posao za koji primaju platu, završile u Urgentnom centru, nokautirane.

Foto: Pink.rs, Printscreen youtube

U međuvremenu napadane su i članice Vlade Srbije, pa je tako pozivano na silovanje Ane Brnabić, predsednica Skupštine Maja Gojković je nazivana fu*som, a žena Olivera Ivanovića prostitutka.

Nasilje se nastavilo, i pre oko mesec dana novinarka Studija B Barbara Životić postala je meta napada opozicionih predstavnika i simpatizera, uz korišćenje najstrašnijih uvreda, ali i direktnih pretnji po fizičku bezbednost nje i njene porodice. Pretnje su stizale i na račun urednice Studija B Ivane Vučićević koja je pokušala da zaštiti svoju novinarku.

Foto: TvPink Printscreen

Vučićevićevu je, inače, glumac i političar Sergej Trifunović tada nazvao „lažljivom fu*som“. Meta napada bila je i spisateljica Biljana Srbljanović.

Najnoviji napad usledio je juče. Naime Trifunović je novinarku Srpskog Telegrafa Ivanu Žigić nazvao je ku*vom i ološem. Zbog prostačkog ponašanja reagovali su brojni političari koji su osudili uvrede, a Trifunovićevim izjavama zgrožena je i celokupna javnost. Imajući to u vidu, umesto da se povuče, Trifunović je nastavio da provocira preko Tvitera:

- Ovoliku buku nije digla ni urednica Studija B kad je bila fuksa - napisao je Trifunović na Tviteru.

Trifunović očigledno nastavlja sa drskom i prostačkom retorikom, napadima na žene i na novinare i to samo zato što se ne slaže sa njihovim izveštavanjem.

#Sergej Trifunović

#novinari

'