AKTUELNO

Opozicija traži bilo koji drugi način da se domogne vlasti osim demokratskog! Kao savršenu opciju videli su proteste koji su navodno građanski i protiv nasilja, a koji zapravo za cilj imaju haos, krv, agresiju nasilje, što bi iskoristili da "sednu u fotelju".

Verovatno jedinstvena opozicija u svetu, ova naša, ima neodoljivu želju da dođe na vlast, ali na svaki drugi način, osim demokratskog - izborima. Pravi razlog zašto je to tako je jasan i pokazuju ga sva istraživanja javnog mnjenja do sada.

Ako u obzir uzmemo poslednju anketu "Ipsos stratedžik marketinga", kada bi se izbori održavali naredne nedelje, Savez za Srbiju osvojio bi 14 odsto glasova, dok bi naprednjaci osvojili, za SzS nedostižnih 55 odsto!

Svestan je ove činjenice Savez za Srbiju, "sklepan" od gomile manjih stranaka, koju čine stranke apsolutne krajnosti i potpuno kontradiktorne u stavovima, a koju su ujedinile dve stvari - mržnja prema predsedniku Aleksandru Vučiću (mržnja koja je proizvod svesti o poverenju koje Vučić ima kod građana) i težnja da se domognu vlasti, bez obzira na to što ih građani NE ŽELE. Da je ovo zaista činjenica i da je najvažnije „sesti u fotelju“ smatraju brojni stručnjaci i politički analitičari.

Zaista imamo jedinstvenu opoziciju! Ne jedinstvenu u svom stavu, ideji, političkom programu, već jedinstvenu po tome što je, zasigurno, jedina u svetu koja ne želi na izbore! Podsetimo, lideri opozicije prvo su tražili odmeravanje snaga na izborima, a onda kada ih je predsednik nagovestio kao opciju, sa svih strana su počele da pljušte poruke negodovanja i odbijanja: „Nećemo na izbore“, „Kategorički odbijamo da učestvujemo“, „Bojkotovaćemo glasanje“...

Izgovor za svoj odjednom promenjen stav nalaze u tome što bi izbori, navodno, bili nefer, da bi se na njima kralo i nameštalo i da ne bi pokazali stvarnu sliku podrške koju navodno imaju. Pored svega traže i izmenu izbornog zakona jer je „loš“, iako su i prethodne vlasti, koje su činili lideri sadašnje opozicije, birane po ovom zakonu. Podsetimo i da je OEBS potvrdio regularnost izbornog procesa.

Dragan Đilas danas je potvrdio da „se obavezuje da na lažnim izborima neće učestvovati“, čime otkriva svoje prave namere - da preuzme vlast bez izbora, na nedemokratski način.

Liderima opozicije nameće se pitanje: kako da se domognu vlasti, ako demokratski način ne dolazi u obzir? Jedino što im ostaje su, kako smatraju, protesti. I tu moraju da budu oprezni i sakriju se iza navodnih „građanskih“ protesta protiv nasilja, ne otkrivajući da je reč o političkim (već smo spomenuli da ih narod neće). Ipak, jasno je da je priča o protestima „uvijeni u oblande“ i da oni i te kako jesu politički i za isto postoje brojni dokazi. Jedan od njih je i fotografija omladine Narodne stranke tokom šetnja, a koju njihov lider Vuk Jeremić svesrdno hvali na društvenim mrežama. Na fotografiji se vide pmladinci koji su redari na tom protestu.

Apsurd ovih protesta je i u tome što proteste protiv nasilja vode - nasilnici: Boško Obradović, mnogi bi rekli fašista koji tuče novinarke, Sergej Trifunović, glumac koji bi da linčuje predsednika, za kojeg je Maja Gojković „fuksa“, a žena Olivera Ivanovića prostitutka, Željko Veselinović koji poziva na silovanje premijerke, njegov prezimenjak Janko koji apeluje da se na proteste ponesu jaja kako bi se gađala zgrada Javnog servisa...

Tu je i Dragan Đilas sa svojim napadima na grupu studenata tokom sinoćnjeg protesta, kojima je sočno psovao porodicu i poručivao im da treba da se leče.

Očigledno je da iza protesta stoji Savez za Srbiju sa svojim liderima, koji žele krv i haos na ulicama jer znaju da je to jedini način da se domognu vlasti i opet pune svoje džepove novcem građana Srbije.

#Dragan Đilas

#Protest

'