Info
ZABAVA

vesti

Ministar odbrane Srbije u Belorusiji razgovara o unapređenju vojne saradnje!


Đorđević je razgovarao sa Sergejem Petrovičem Guruljevim, predsednikom Državnog vojno - industrijskog komiteta Belorusije.


U nastavku dvodnevne posete Belorusiji, ministar odbrane Zoran Đorđević sastao se sa predsednikom Državnog vojno - industrijskog komiteta Belorusije Sergejom Petrovičem Guruljevim, sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju vojnotehničke i vojnoekonomske saradnja dve zemlje.

 Đorđević je istakao da je jedna od ideja formiranje zajedničke komisije za vojnotehničku saradnju Srbije i Belorusije, čiji bi rad, između ostalog, bio usmeren ka jačanju veza odbrambenih industrija dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije. 

Delegacija Ministarstva odbrane i odbrambene industrije Srbije posetila je juče ''Remontni zavod za radioelektronsko naoružanje 2566" u gradu Borisov radi sagledavanja kapaciteta i mogućnosti za saradnju.

Navedeni zavod je akcionarsko društvo u vlasništvu Vlade Belorusije sa tradicijom dugom 68 godina u generalnom remontu svih vrsta sistema protivvazduhoplovne odbrane u naoružanju nekada ŠSR, a sada Vojske Republike Belorusije.

A.V.

Komentari • 0


povezane vesti