AKTUELNO

Udarci koji na Srbiju dolaze iz regiona diktirani su od strane nevidljive ruke, i siguran sam da deo američke administracije i dalje radi protiv Srbije. Najtužnije je što napadi stižu i iz unutrašnjosti Srbije, od ljudi koji ne shvataju da nacionalne interese treba staviti ispred nekih drugih, ličnih, ocenjuje Lađević.

Komentarišući izjavu Irineja Bulovića da Amerika Srbiji otima rodnu kuću, Kosovo, Milan Lađević, glavni urednik Srpskog telegrafa ocenjuje da je ono već oteto, te da smo “često kratkog pamćenja”.

- Setimo se da nam otimaju crkvenu i istorijsku baštinu i žele da ona bude Kosovska. Zasad im nije uspelo, ali ne znači da im neće uspeti. Zato je važno da dođe do rešenja kosovskog pitanja i do ukidanja rasističkog čina. Nakon toga treba sesti i tražiti rešenje čiji će pokrovitelji biti i Amerika i Rusija i Kina. Jasno je da trajni mir nikada nećemo postići, ali da je on barem trajniji – kaže Lađević za Pink.

Ističe da mnogim zemljama u regionu ne odgovara jaka Srbija. Naša država na čelu sa Aleksandrom Vučićem je, kaže, ojačala u ekonomskom, diplomatskom smislu i promenjen je imidž države. Dodaje da su, recimo, Hrvati frustritani Srbijom i Srbima, te im odgovaraju protesti koji se dešavaju u centru Beograda, jer ih vide kao oruđe kojim se može “okrnjiti” Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

- Vidimo udarce iz Crne Gore, Makedonije, dela Predsedništva BiH. Mislim da ih sve vodi neka nevidljiva ruka i da deo američke administracije i dalje radi protiv Srbije. Nadam se da drugi deo, Trampovi ljudi, imaju drugačije viđenje regiona i da Srbija ne može da bude zemlja kasapina, dok se s druge strane kriminal i sve ono loše u drugim zemljama prikriva – kaže Lađević.

Ističe da protest opozicije nije zanimljiv za građane Hrvatske. Ističe da je reč o političkom protest, iako je pokušan da bude predstavljen kao građanski. Podseća da je “drugi ili treći čovek Vuka Jeremića viđen u društvu čoveka koji je hapšen zbog napada na Borka Stefanovića”.

- Zašto niko o ovome ne priča? – zapitao je urednik Srpskog telegrafa.

Umesto da, oni koji protestuju, pomognu onome ko ima plan za Kosovo, oni mu podmeću noge i guraju klipove u točkove, kaže Lađević.

- Žao mi je što se kriju iza građanskih protesta. Svaka politička stranka ima pravo da iskaže svoj stav i protestuje, ali je loše manipulisati narodom, tvrdeći da oni ne stoje iza tih protesta – kaže Lađević.

#Milan Lađević

#Novo jutro

'