AKTUELNO

Politički predstavnici Albanaca ne prestaju sa svojim merama pokušavajući da naude Srbiji. Tako su danas doneli novu odluku kojom se taksa u iznosu od 100 odsto proširi i na robu stranih kompanija koje imaju pogone u Srbiji.

To praktično znači da na Kosovo od danas, bez plaćanja uvećanog poreza, neće moći da uđe nijedna vrsta roba iz Srbije, bez obzira na zemlju njenog porekla.

Odluka je doneta na predlog samozvanog ministra trgovine i industrije Endrita Šalje.

Šalje tvrdi da su im partneri prijatelji sugerisali da sva roba koja dolazi iz Srbije ima jednak tretman, prenela je Koha.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić u izjavi za PINK, rekao je da su nove mere Prištine poslednji signal za sve međunarodne insititucije.

Foto: Tanjug

- Očito da se nastavlja jedan političko-ekonomski cirkus i mi iz Prištine gotovo svakodnevno dobijamo očekivano neočekivane odluke. Juče smo imali najavu jednog zvaničnika iz Prištine, istina, iz Tačijevog tabora, da bi takse mogle da budu bar privremeno povučene, a već danas imamo potpuno suprotnu odluku, da se ta mera još dodadtno proširuje i na sve međunarodne brendove - izjavio je Ljajić i dodao:

Ovo je poslednji signal za sve međunarodne organizacije i institucije, pre svega EU i Vašington, da pod hitno reaguju, jer su sad i njihove kompanije pod nekom vrstom sankcija. Do sada su jedino one mogle da izvoze neku količinu robe koja je išla na Kosovo posle 21. novembra. Nakon ovih mera, to znači potpunu obustavu trgovine i bukvalno jedino još ptica će moći da preleti iz centralne Srbije na Kosovo - kazao je Ljajić.

On ističe da će ova mera ne samo zaustaviti trgovinu, već da je ona “pet koraka unazad kada se govori o perspektivi političkog dijaloga između Beograda i Prištine”.

#Kosovo i Metohija

#Srbija

#Takse

'