AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju poseća da Priština već skoro godinu dana odbija da sarađuje u istrazi ubistva Ivanovića i da je odbila da podeli sa srpskim istražnim organima informacije o tom slučaju.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je predsednika Kosova Hašima Tačija da domaćoj i međunarodnoj javnosti kaže ko je ubica predsednika Inicijative SDP Olivera Ivanovića i da za to ponudi "čvrste dokaze, a ne lažne vesti".

- On dokaze za tvrdnju da se počinici tog ubistva nalaze u Beogradu naravno nema, što ga nije sprečilo da na mangupski način pokuša da Srbiju navede da se brani od njegovih besmislenih optužbi - naveo je Đurić u pisanoj izjavi prosledjenoj medijima.

Foto: Tanjug

On je rekao da Priština već skoro godinu dana odbija da sarađuje u istrazi ubistva Ivanovića i da je odbila da podeli sa srpskim istražnim organima informacije o tom slučaju.

- Umesto toga, Priština ubistvo Olivera Ivanovića na najsramotniji način mesecima koristi u političko-propagandne svrhe u obračunu sa Srbima na Kosovu i Metohiji i Republikom Srbijom - ocenio je Đurić.

On je naveo da Prištini i Tačiju nije iskreno stalo da nalogodavci i počinioci ubistva budu privedeni pravdi.Na godišnjoj konferenciji za novinare predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da se ubice Olivera Ivanovića nalaze u Beogradu.

#Marko Đurić

#Oliver Ivanović

'