AKTUELNO

Sagovornici Televizije Pink ocenili su danas da najnovije izjave portparola Kfora Vinćenca Grasa da Rosu može na sever Kosova I Metohije treba gledati kroz prizmu pisama koje Beogradu i Prištini uputio američki predsednik Donald Tramp.

Publicista Srđa Trifković je gostujući u emsiji „Novo jutro“ istakao da ne treba verovati da je to što Graso kaže zaista tako, ali da je izuzetno korisno te izjave posmatrati kao odraz stanja duhova i političkih namera njegovih gospodara.

- U suštini i dalje će Albanicima biti dopušteno da praktično rade šta hoće – zaključio je Trifković. Novinar Jakša Šćekić smatra da sve što se dešava posladnih dana, pa izjavu Grasa treba gledati kroz prizmu ova dva pisma koja je Tramp poslao.

- Mislim da ta dva pisma ne treba olako uzeti. Postoji nekoliko razloga, kada neko napiše nemojte posustati sada na kraju, a znamo da nema ni početka verovatno je da su Amerikanci procenili da postoji opasnost da neke usijane glave sa jedne i sa druge strane demarkacione linije naprave nešto što ne bilo dobro. Amerika hoće da stavi šapu na taj događaj, sporazum mora biti u Vašingtonu, ne može biti u Briselu ili u Moskvi – naveo je Šćekić.

Prema njegovovom mišljenju, Rusi će sada pokušati da uđu na velika vrata i pokušati da osujete te dilove da bi krajnji rezultat bio dogovor Moskve i Vašingtona o sudbini na Balkanu.

O čemu su još Jakšić i Trifković govorili u emisji "Novo jutro" pogledajte u snimku:

#Amerika

'