AKTUELNO

Ljubiša Ristić, reditelj i nekadašnji predsednik JUL-a, komentarišući pisma koje je Tramp poslao i uticaj Amerike na rešavanje kosovskog pitanja, rekao je da se i pre pisama ta država uplitala u to pitanje.

- Amerika je i do sada bila do grla u toj priči. Sva pisma koja stižu i sve stvari koje analitičari donose kao neku novost, mi i dalje imamo osnovnu činjenicu, a to je da imamo okupirani deo naše suverene teritorije, koji drži jedna strana vojska koja podržava jednu simboličku vojsku koja, tobož, stvara državni identitet te naše okupirane teritorije..za mene je ta stvar stara - navodi Ristić.

Kako dodaje, on u Trampovom pismu ne vidi ništa novo i ono ne kaže ništa, a novo je to da se danas sastaju Vučić i Cipras.

- Sutra se sastaju predsednici Grčke, Bugarske, Rumunije i Srbije, vidim mnogo ozbiljnije i važnije stvari koje se događaju.. U ovom času to pismo za mene ne znači ništa - ocenio je Ristić.

Foto: TvPink Printscreen

Prema njegovim rečima, Tramp je predsednik SAD-a koji nema vlast nad svojom sopstvenom administracijom.

Profesor dr Dejan Miletić, predsednik Centra za proučavanje globalizacije, rekao je da Trampovo pismo indikativno i da ukazuje na dvostruke informacije koje kolaju vrhom SAD-a.

- Mi vidimo da je gospodin Pompeo pre mesec dana brzo reagovao na tarife koje su Albanci uveli na Kosovu i Metohiji i tražio je njihovo povlačenje. Vidimo i da se niža struktura Stejt departmenta ponaša po inerciji i uopšte ne prati te instrukcije - kaže Miletić.

Foto: TvPink Printscreen

On dodaje da Trampovo pismo ukazuje da vrh SAD-a želi promenu odnosa, ali da struktura koja je gradila karijere na antisrpskoj politici Trampu priča jednu priči, a na terenu drugu..

Pročitajte još: PINK.RS OBJAVLJUJE SADRŽAJ PISMA KOJE JE TRAMP POSLAO VUČIĆU: Dragi predsedniče Srbije, cenimo vaše liderstvo... (FOTO)

#Donald Tramp

#Kosovo

#Ljubiša Ristić

'