AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Andreom Oricijem, kojem je zahvalio na doprinosu te misije reformskim procesima u Srbiji, spremnosti da pomognu u izradi nove medijske strategije i pruže podršku poboljšanju medijske situacije u našoj zemlji kroz najbolje primere evropskih iskustava.

Kako je saopštila Pres služba Predsednika, Vučić i Oricio su razgovarali o programskim aktivnostima Misije koje se odnose na vladavinu prava, reformu policije, demokratizaciju društva, a posebno na oblast medija.

Predsednik je naglasio da treba nastaviti rad na daljem unapređenju medijskog ambijenta kroz inkluzivan proces koji uključuje sve zainteresovane strane.

Foto: Tanjug

Dvojica sagovornika razgovarali su o napretku u izradi medijske strategije, koja, kroz najbolje primere međunarodnih iskustava, treba da doprinese unapređenju medijske atmosfere u Srbiji.

Predsednik Vučić je zahvalio ambasadoru Oriciu na doprinosu Misije OEBS-a reformskim procesima u Srbiji, spremnosti da pomognu u izradi nove medijske strategije i pruže podršku poboljšanju medijske situacije u našoj zemlji kroz najbolje primere evropskih iskustava. On je naglasio da treba nastaviti rad na daljem unapređenju medijskog ambijenta kroz inkluzivan proces koji uključuje sve zainteresovane strane.

Ambasador Oricio je pohvalio rad na izradi medijske strategije i istakao da je zadovoljan konstruktivnim pristupom radne grupe, koja je u zadatom roku poslala prvi predlog Medijske strategije na javnu raspravu održanu u Novom Sadu 17. decembra ove godine. On je naglasio da, koliko je važno da novinari imaju slobodu izražavanja, toliko je važno da odgovorno i profesionalno obavljaju svoj posao i poštuju novinarski kodeks.

Foto: Tanjug

Ambasador je pohvalio i progres u saradnji sa ministarstvom pravde povodom preporuka venecijanske komisije o nacrtu ustavnih amandmana.

On je naglasio da Misija OEBS-a, kao dugogodišnji partner Srbije, želi da nastavi saradnju sa srpskim institucijama, kroz pružanje podrške u izradi i primeni zakona, izradi medijske strategije, kao i sprovođenju sveukupnih reformi u Srbiji.

Ambasador je pohvalio i progres u saradnji sa ministarstvom pravde povodom preporuka venecijanske komisije o nacrtu ustavnih amandmana i istakao važnost uloge parlamenta u raspravi o ustavnim amandmanima.

#Aleksandar Vučić

#Andrea Oricio

'