AKTUELNO

Neverovatno je da oni koji svakodnevno sprovode fizičko i verbalno nasilje nad političkim neistomišljenicima, sada pokušavaju da okrive Srpsku naprednu stranku zato što su oni tukli, vređali i pretili novinarkama, državnim funkcionerkama ili ženama koje su samo delile propagandni materijal, saopštio je danas Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe SNS.

- O novinarskom izveštavanju pričaju oni koji su vesti cenzurisali čuvenom rečenicom 'To se Draganu ne bi svidelo' misleći na prebogatog Dragana Đilasa - navodi se u saopštenju.

Mirković je podsetio da je i pokojna Verica Barać u svom izveštaju do detalja opisala kako Đilas kontroliše medije i na koji način guši nezavisno novinarstvo.

- Koliko god neko smatrao da novinar nije dobro uradio svoj posao, ne može sebi da dozvoli da nekome preti, poziva na silovanje i vređa, bila to Barbara Životić, Ivana Vučićević ili bilo koja druga novinarka sa bilo koje televizije ili bilo kog drugog medija. Pohvalno je što je jedna dama, u skladu sa svojim zaduženjima i na terenu provela dan kako bi pokušala da smiri situaciju i haos koji ste sve vreme pokušavali da napravite, a po nalogu prevaranta Đilasa, svesni izbornog debakla koji vas očekuje - napomenuo je Mirković.

On je dodao da je Dijana Hrkalović osoba koja odlično obavlja svoj posao i bila je deo tima koji je izvojevao istorijsku pobedu Srbije u Interpolu "i za razliku od vas, nikome ništa nije ukrala i svaki dan je posvećena svom poslu".

- Ona je deseta u nizu žena žrtva vašeg nasilja, koju ste svi vi zajedno predvođeni Jeremićem Đilasom, siledžijom Obradovićem napali zato što radi svoj posao, to samo govori koliki ste nasilnici i slabići. SNS i predsednik Aleksandar Vučić će se uvek i na svakom mestu boriti protiv nasilja, a istovremeno truditi da od Beograda i Srbije učini još lepše i bolje mesto za život. Da imamo uspeha u tome, i da građani to prepoznaju, najbolje govore rezultati juče održanih izbora na kojima su do nogu potučeni - ističe se u saopštenju.

#Aleksandar Mirković

#Nasilje

#Opozicija

#tuča

'