AKTUELNO

Kako ističe direktor Kancelarije za KiM, formiranje vojske Kosova ostaviće trjne i neizbrisive posledice po narod. On je pozvao KFOR da razoruža vojsku tzv. Kosova, jer bi sve drugo bilo rušenje Rezolucije 1244 i kršenje Kumanovskog sporazuma.

- Oduka o formiranju tzv. Kosova je odluka koja ima za cilj da se nasilno oduzme Kosovo od Srbije. Sve ovo je suprutno Rezolciji 1244 i Kumanovskom sporazumu. CIlj je nasilna promena granica naše zemlje. Sve to u uslovima nasilne promene statusa i još uvek nema mesta za kompromisno rešenje - rekao je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

- Vojska se formira, a nijedan Albanac nije odgovarao na sudu za zločine. Ovi zločni počinjeni su upravo od ruku ekstremista koji sačinjavaju tzv, vojsku Kosova - rekao je Đurić.

kako kaže, ova vojska je ranije ubila na hiljade civila.

Foto: TV Pink Printscreen

- Želim da poručim da Srbija nikada neće zaboraviti njihvo delovanje. Ovo će ostaviti trajne i neizbrisive posledice. Nećemo da zaboravimo one koji su bili sa nama kada je teško - rekao je Đurić, zahtevajući od KFOR-a da istu vojsku razoruža.

- Sve drugo značilo bi protiv pravno delovanje kažnjivo po propisima Republike Srbije - rekao je Đurić, pozvavši sve da ne stupaju u redove vojske Kosvoa.

- Organi i službe bezbednosti imaju zadatak da utvrde sve vojne formacije i njihove članove koji će biti kažnjeni kada budu dostpuni nadležnim organima - naglasio je Đurić.

Predsednik Vučić, kaže Đurić, nastaviće da prati situaciju na KiM.

- Nismo i nećemo da dozvliimo da naš narod bude zgažen i pretvoren u bilo čije roblje - završio je Đurić.

#Marko Đurić

'