AKTUELNO

Direktor Centra za globalizaciju Dejan Miletić ocenio je da je upad ROSU na sever Kosova, a pre toga dupliranje taksi na proizvode iz centralne Srbije, još jedan je nizu sve brutalnijih pokušaja destabilizacije regona i izazivanja Srbije da reaguje na način na koji ona to ne želi.

- Sigurno je da Srbija neće ostati nema. Neverovatno je koliko je zloupotreba našeg strpljenja i tendencija da se izazove oštra reakcija Srbije, mislim da su na ivici da to postignu i činjenica je da je našem strpljenju kraj - rekao je Miletić za Novo jutro Televizije Pink.

Cilj je, kako kaže, zastrašivanje, proterivanje i izazivanje nesigurnosti srpskog naroda.

- Srbija to neće dozvoliti i poslednji sastanci predsednika Vucicća sa specijalnim jedinicama govori da se razmišlja u pravom smeru. Srbija ne može mirno da posmatra da neko maltretira naše građane i spremiće scenario za određenu reakciju. Srbija to ne želi i učiniće samo ako bude primorana - naglasio je Miletić.

Foto: TvPink Printscreen

On dodaje da "ako Albanci žele da se igraju vatre i dobiju podršku Međunarodne zajednice za to, nema izbora, i da su nas doveli do zida".

Miletić je istakao da je u uvođenje takse na proizvode iz Srbije od 10 odsto prošlo mirno i da se tada nije reagovalo.

- Sada kada su takse povećane na 100 odsto mlaka je reakcija, a sad kad se ovo desilo sa jedinicama ROSU, ljudi će se mobilisati i to je pitanje osećaja srpskog naroda i njegove ugroženosti - naveo je Miletić.

#Dejan Miletić

#Kosovo i Metohija

'