AKTUELNO

Glavni urednik „Informera“ Dragan J. Vučićević ocenio je da mnogi u regionu i u svetu uzdržane i mudre reakcije vlasti u Beogradu tumače kao našu slabost, istakavši da ovakvim delovanjem Priština neće uspeti da baci Srbiju na kolena.

Osvrnuvši se na upad pripadnika albanske specijalaca u Severnu Mitrovicu , Vučićević je za Pink rekao da je siguran da bi bio rat na severu Kosova da se ROSU nije povukla.

- Bojim se da mnogi u regionu, i neki u svetu uzdržane i mudre reakcije vlasti u Beogradu i predsednika Vučića koji insistira na očuvanju mira, signale razumne politike tumače kao našu slabost. Možda bi neka luda usijana glava, kao što je Hradinaj, mogao da pomisli da bi mogao da krene u rat sa Srbima na Kosovu ili sa Srbijom. Ne bi im ja to preporučio, Srbija nije šaka pirinča. Kao što pobeđuje u ekonomiji, pobedili bi i tamo - podvukao je Vučićević i dodao:

- Molim usijane lude glave i na zapadu i na Kosovu da se urazume. Kome treba da rat? Jel' oni stvarno misle da mogu da pobede Vojsku Srbije? Da li oni stvarno misle da je ovo 1999. godina, da će neko zbog njih da bombarduje Beograd i Novi Sad?

- Da li očekuju od nas da gledamo kako nas ubijaju? Pa neće to da gledaju! Igraju se vatrom! Pale lomače za srpske proizvode, pa gde to vodi? To je čist nacizam i cela Evropa gleda. Nemci i Francuzi su bili za to da uputi najoštriji demarš prištini i da se traži ukidanje takse, Britanci i Amerikanci su se pobunili. Jasno vam je o čemu se radi - istakao je Vučićević.

Prema njegovim rečima, oni misle da olako da poraze Srbiju, da će nas baciti na kolena i naterati da priznamo Kosovo.

- E pa nećemo da priznamo Kosovo. Pod ovim uslovima i na ovaj način neće priznati lažnu državu Kosovo - rekao je Vučićević.

Kako je dodao, kada neko uvede taksu od 100 odsto na sve srpske proizvode, blokira na administrativnim prelazima boce sa kiseonikom, jasno je da mu je cilj da protera sve Srbe sa Kosova i Metohije.

#Dragan J. Vučićević

'