AKTUELNO

Poslanik Samoopredeljenja ističe da lobiranje nije dalo rezultate, i da predstavnici Prištine za svoj neuspeh krive Srbiju.

Poslanik kosovskog opozicionog pokreta Samoopredeljenje Albin Kurti zahteva izveštaj o troškovima lobiranja u Interpolu, piše prištinska Koha.

Kako se navodi, on je okrivio lidere kosovskih institucija zbog neuspeha koji je Kosovo juče doživelo prilikom glasanja za članstvo u Inteprolu.

Smatra da je do neuspeha došlo jer, kako navodi Koha, "pristup koji su kosovski lideri imali u lobiranju nije bio u redu".

Kurti insistira da u istraživanje o troškovima budu uključene i nadležne državne institucije.

- Verujem da je pristup koji su zauzeli kosovski lideri u lobiranju bio pogrešan, jer su zauzeli pristup oglašavanja i trgovine, a ne činjeničnih, istorijskih argumenata za zločine i štete koje je nanela Srbija - kaže Kurti.

Foto: Beta, Tanjug

Prema njegovim rečima kosovske vlasti za neuspeh u Interpolu krive Srbiju, samo kako bi skinuli odgovornost sa sebe.

Dodaje da nema smisla lobirati za Kosovo zaboravljajući prošlost jer, prema njegovim rečima, "zločin nad zločinom je zaboravljanje zločina".

Podsećamo da je pokret Samoopredeljenje juče, nakon rezultata glasanja na Generalnoj skupštini u Dubaiju, zatražio ostavku predsednika i premijera tzv. Kosova, Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja, kao i ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija zbog neuspeha.

Foto: Tanjug AP

Ostavka ove trojice bi, prema Samoopredeljenju, bila dobra vest koja bi obradovala većinu građana Kosova.

Samoopredeljenje je navelo da posle neuspeha Kosova za prijem u Interpol u utorak "na hiljade srpskih ratnih zločinaca slave", dodajući da su posledice tog neuspeha i u oblasti pravde i mira, ali i ratnih zločina.

Pročitajte još: LUDACI NE PRESTAJU - NE ŽELE DIJALOG SA BEOGRADOM: Umesto da ukinu takse na srpske proizvode, vlada lažne države Kosovo ih podigla na 100 odsto

#Albin Kurti

#Interpol

#Kosovo

#Priština

'