AKTUELNO

Milioni dolara fondova za lobiranje nisu bili dovoljni Kosovu za članstvo u međunarodnoj policijskoj organizaciji, INTERPOL, piše danas Radio slobodna Evropa i dodaje da je pre mesec dana kreiran dodatni fond od više miliona evra koji je Vlada Kosova namenila "efikasnom upravljanju aktivnostima lobiranja".

Sredstva su podeljena pre oko mesec dana, kaže Haki Šatri, savetnik za ekonomiju premijera samoproglašenog Kosova, Ramuša Haradinaja.

Takođe, on dodaje da su ova sredstva bila na posebnom računu kosovske policije, jer su postojali instruktori koji su imali direktnu saradnju sa policijama drugih zemalja.

- Do danas nismo imali izveštaj o tome, ali oni koji upravljaju ovim fondom treba da naprave izveštaj šta je i koliko potrošeno - ističe Šatri.

Foto: Tanjug

Poslanici kosovske skupštine upozorili su da će tražiti objašnjenje u vezi s trošenjem sredstava iz fondova za lobiranje.

- Suma od preko jedan milion evra nije mala, i zajedno sa neuspehom postizanja cilja treba opravdati sva ta sredstva koja su potrošena - kaže Zafir Beriša.

On je naveo da će ovo pitanje biti pokrenuto na skupštinskoj raspravi i da će se tražiti detalji o potrošenom novcu za lobiranje.

Nakon neuspeha takozvanog Kosova da postane članica INTERPOLA, Hašim Tači je naglasio da ne veruje "lobiranju", već "odlučnosti država koje su priznale Kosovo".

Pročitajte još: Gosti 'Novog jutra' saglasni: Da je Interpol u svoje jato primio zločince, to bi bilo, ne samo gaženje međunarodnog prava, već i KRŠENJE LOGIKE! (VIDEO)

#Interpol

#Kosovo

'