AKTUELNO

Član Predsedništva SNS-a i direktor „Koridora Srbije“ Zoran Babić komentarišući to što takozvano Kosovo nije primljeno u Interpol rekao je da polako počinjemo da slavimo pobede, a ne da živimo u porazima i da u njima nalazimo opravdanje.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova, Vlada, Nebojša Stefanović, predsednik Vučić - mogli su da kažu: "oni imaju tamo neke milione, oni će uložiti neke milione, neke satove, neka putovanja, neke automobile... I mogli smo da spustimo ruke i da kažemo: "izgubili smo i to je to". Našli bi opravdanje, rekli bi nešto, ali šta je iza toga? Naš narod ceni borbu, naš narod sve više ceni pobede. Meni je juče bilo jako simpatično kada me je moja majka pozvala i ushićeno rekla: „Pobedili smo“. Taj optimizam je sjajan - rekao je Babić za Novo jutro Televizije Pink.

Kako dodaje iz svih ovih događaja Priština bi morala da izvuče pouke.

Foto: TvPink Printscreen

- Pouka je da sa Srbijom ne može da se razgovara jezikom ucena, pretnji, novih taksi. Mi želimo da radimo na bezbednosti svih građana na KiM, mi želimo fer odnos i samo na taj način možemo gledati u budućnost. Ove stvari koje su radili ne vode nikuda - ocenio je Babić.

Urednik u dnevnom listu "Politika" Bojan Bilbija istakao je da je velika pobeda Srbije to što takozvano Kosovo nije primljeno u Interpol.

- Možda u ovom trenutku nismo ni svesni koliki je značaj tog uspeha i koliko je ona dalekosežna. Možda je još značajnije od toga to što smo posle dugo vremena ponovo počeli da se borimo. Mi se nismo uplašili najvećih i najmoćnijih - naveo je Bilbija.

Foto: TvPink Printscreen

Kako kaže, Srbija je bila dostojanstvena i borila se do kraja, a kod nas postoji fenomen da neko time ne bude zadovoljan i da takvih uvek ima.

- Napravimo poređenje sa 2009. godinom, sa čuvenom reakcijom u Generalnoj skupštini, kada smo sami povukli svoju rezoluciju, čak nas nisu ni preglasali. Verovatno bismo imali većinu tada, ali mi smo sami povukli zato što je odnekud poslat neki signal i sagli smo glavu - ocenio je Bilbija.

On dodaje da Srbija sada konačno sistemski rešava probleme.

- To je velika razlika nego ranije. Ljudi su zasukali rukave uz veliku pomoć i podršku naših saveznika u svetu, kojih je sve više i više. Na strani Srbije je ogroman broj zemalja, rekao bih polovina sveta. Sada imaju hrabrosti da glasaju za nas i neće im biti lako kada im dođe neki ambasador - kazao je Bilbija.

ŽELIMO DA PUTEVI BUDU BEZBEDNI I DA SLUŽE GENERACIJAMA ISPRED NAS

Babić je rekao da svi izvođači radova i na Koridoru 10 i na Koridoru 11 rade punim kapacitetom.

- Vreme nas je ove godine poslužilo. Na pozicijama na kojima je to moguće radimo 24 sata. To su pozicije na bušenju i ankerisanju šipova, betoniranju šipova.. Želimo da putevi budu bezbedni i moderni, da služe generacijama ispred nas - kazao je Babić.

On dodaje da je auto-put kroz Grdelicu najzahtevniji i da je to najteže gradilište u ovom delu Evrope.

- To je san mnogih generacija pre nas i u ovom trenutku je završen 98,2 odsto. Svakoga dana moramo da se borimo za svaki deo auto-puta - naveo je Babić.

Prema njegovim rečima za Moravski koridor predviđen je novac iz budžeta za narednu godinu.

- To je koridor koji će spojiti Koridor 10 i Koridor 11, između Pojata i Preljine, u dužini od 109,9 kilometara. To je jedan veliki infrastrukturni projekat - kazao je Babić.

Foto: TvPink Printscreen

Prema njegovim rečima, deonica Ub-Lajkovac je deo Koridora 11 i to je velika sramota za sve one koji su učestvovali u izradi takvog puta.

- To je čuveni put iz njive u njivu, koji je rađen, a da ničemu nije služio. U njega je utrošeno izuzetno mnogo sredstava. Taj put je propao, a da nije ni korišten - rekao je Babić.

Više o pomenutim temama saznajte u videu koji sledi:

#Bojan Bilbija

#Interpol

#Zoran Babić

'