AKTUELNO

Srpska selekcija na predstojećem šampionatu sveta u Plovdivu nastupiće sa četiri veslača - Marko Marjanović u skifu, Miloš Vasić i Nenad Beđik u dvojcu, kao i Miloš Stanojević u skifu za lake veslače.

- Moje prvo evropsko finale u skifu i peto mesto u Glazgovu ubrizgali su mi injekciju samopouzdanja i dodatne energije. Iza mene je period odličnih treninga. Sa velikim motivom sam odradio sve planirano i maksimalno spreman očekujem start šampionata - izjavio je Marjanović za sajt VSS.

Vasić i Beđik žele u sedmo uztastopno finale u poslednje dve godine.

- Otkako Vasić i ja zajedno veslamo u dvojcu, ovo će biti najjače Svetsko prvenstvo. Očekuje nas veoma zahtevna i teška regata. Bez obzira na to, ulazimo sa ciljem da stignemo do postolja - izjavio je Beđik. Stanojević takođe poručuje da je maksimalno spreman.

- Konkurencija će biti na najvišem nivou, a ja ću se potruditi da idem iz trke u trku i da u svakoj budem na visini zadatka- istakao je srpski reprezentativac.

Sva tri srpska čamca startuju u nedelju - prvi će se na stazi u kvalifikacijama naći Stanojević, od 8,30 sati, dvojac Vasić - Beđik vesla od 10.05, a Marjanović od 11,25. sati.

#veslanje

'