AKTUELNO

Britanska dizajnerka Vivijen Vestvud pronašla je novu ljubav prema Aziji i čajankama.

Nakon Šangaja, Vivijen je otvorila svoj drugi kafe na azijskom kontinentu, ovoga puta u Hong Kongu. Hong Kong Vivienne Westwood kafe, nalazi se odmah pored njenog brendiranog butika u Harbour City tržnom centru. Dizajn kafea, koji je dosta sličan onom u Šangaju, oživljava koncepte same dizajnerke, čije ideje sadrže mešavinu njenog brenda i njenih omiljenih elemenata, a sada sačinjavaju francusku čajdžinicu u stilu 18. veka.

Dizajn enterijera njenog novog kafea ima i Photo Shooting panel, kakav postoji i u bekstejdžu svih njenih revija. Panel služi kao uspomena na sve stilove i finalne izglede pre nego što krenu niz pistu. Kako bi se to primenilo u kafeu, moderni tip materijala za dekor – Corian mermer, korišćen je za kreiranje belog panela. Efekat je potom naglašen osvetljenjem sa obe strane, i zlatnim logoom kafea. Oko ovog panela, nalazi se nameštaj od ružinog drveta, koji svakako doprinosi eleganciji i ekskluzivitetu prostora.

Element koji je dodat dekoru je Tromple l'oleil u čajdžinici. Ovo je tipična francuska tehnika oslikavanja, koja je pronašla svoje mesto i na nekadašnjim dizajnerskim komadima ove genijalke iz modne industrije. Tapete u ovom prostoru nas vraćaju u Francusku 18. veka i ambijent velelepne palate. Slike koje krase čitav prostor snimljene su u omiljenom muzeju ove dizajnerke. Na osnovu svega ovoga možemo zaključiti da se njen novi kafe idealno uklapa u starinski ambijent koji je ona želela da predstavi.

Pored već navedenih elemenata, Worlds End gigantski sat visi ispred njenog kafea, i postao je deo njenog standardnog dekora i veoma važan element njene kreativnosti i dizajnerskog duha. Svi setovi za čaj i alati u kafeu su gravirani njenim logom ili dekorisani čuvenom tartan tkaninom koju ona voli da koristi. Sam kafe, baš zbog toga deluje kao personifikacija njene živahne mašte.

Autor: S. Antonić

'