Info
ZABAVA

ljubimac

Kućni ljubimci - meta lovaca!


Lov na pse i mačke predstavlja sve veći problem.


Udruženje za zaštitu životinja Spaske iz Kraljeva obelodanilo je problem sa kojim se sve češće suočavaju. Poslednjih godina tokom sezone lova, kućni ljubimci postaju meta lovaca.

- Svedoci smo da kada počne sezona lova, skoro ne prođe vikend a da lovci ili njihovi psi ne ubiju kućne ljubimce. Poznato je da ljudi, u naseljima koja gravitiraju oko gradova, ne drže uvek kućne ljubimce u zatvorenom prostoru već u dvorištima gde se oni slobodno kreću i igraju – navodi se u saopštenju udruženja.

Dešavalo se da pse ili mačke vlasnici nađu ubijene ispred kapije. Danijela Jović iz Udruženja Spaske kaže da se ljubimci uglavnom ne plaše drugih ljudi jer ih pomešaju s onima koji ih paze, i da je to najčešće razlog zbog koga završe kao lovina.

- S obzirom na to da mnoge stvari koje se tiču lova i lovaca nisu pod kontrolom, mislimo da bi neko morao da se pozabavi ovim problemom i preventivno deluje pre nego što bude kasno. Prijavljivanje pojedinačnih slučajeva policiji nije dalo gotovo nikakve rezultate pa bi šira društvena akcija možda urodila plodom - navela je Danijela Jović.

Autor: M. Đurović

Komentari • 0


povezane vesti