separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Ko se voli, taj se svađa?!


Naučnici su zaključili da su argumentovane rasprave ključne za dugoročan odnos. Parovi koji se svađaju sa ciljem da poboljšaju odnose, bez podeljenih uloga žrtve i agresora, imaju velike šanse da ostanu zajedno.


Ako nam je stalo do nekog, češće ćemo se sa njim raspravljati nego sa osobama prema kojima više ne osećamo ljubav - pokazalo je britansko istraživanje. Naučnici su zaključili da su argumentovane rasprave ključne za dugoročan odnos. Parovi koji se svađaju sa ciljem da poboljšaju odnose, bez podeljenih uloga žrtve i agresora, imaju velike šanse da ostanu zajedno celog života.

S druge strane, oni koji su previše dominantni i žele da ih drugi slušaju a da ne čuju drugu stranu priče, uglavnom su na kraju ostavljeni. Studija je pokazala da 44 odsto ljudi u braku veruje da ako se svađaju jednom nedeljno ili češće održavaju zdravu komunikaciju i ostaju otvoreni jedno prema drugom.

Ako smo, međutim, od neke osobe odustali i mislimo da nema smisla da se trudimo, više se ne svađamo. Zato je rasprava ujedno i pokazatelj ljubavi i strasti u vezi.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti