separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

KOSA VAM JE TANKA I MASNA: Evo gde grešite! Saveti uz koje ćete uvek IZGLEDATI negovano!


Blistava!


Tanka kosa vrlo brzo nakon pranja izgubi volumen i sklonija je cvetanju. Zbog toga ovakva kosa mora da se neguje na odgovarajući način, a mi vam sada dajemo savete kako da to učinite na najbolji način i izbegnete greške koje pravite kada negujete kosu.

Tankoj kosi prijaju lagani šamponi i regeneratori i veoma je bitno da birate preparate koji odgovaraju vašem tipu kose. Treba da izbacite masna pakovanja, ulja i serume, ništa što opterećuje kosu.

Kod tanke i slabe kose najveću ulogu imaju maske ili ampule i slični tretmani koje koristite nakon pranja imaju u sebi proteine. Keratin je gradivni protein kose i svaka dlaka je sačinjena od dugog niza keratina.Keratin štiti dlaku od spoljnjih uticaja i daje joj čvrstinu. Kada je dlaka tanka onda je bitno da koristimo kvalitetne proizvode na bazi proteina koji će dodatno obložiti dlaku i učiniti je otpornijom i jačom. Kada koristite kvalitetan tretman na bazi proteina dlaka tada dobija dodatni sloj, što će je učiniti otpornijom, vizuelno će izgledati gušće, lakše će se oblikovati, a dobiće na težini i strukturi.

Nakon pranja kose gledajte da je što duže držite pod peškirom. Ukoliko je sušite fenom, gledajte da ne sušite cele vlasi, već samo koren. Običnom četkom i kratkim potezima češljajte kosu ka licu. Na taj način kosi ćete dati volumen, a nećete je isušiti.

Kod dama sa tankom kosom veoma je bitan odabir prave frizure. Frizura može itekako da učini da kosa izgleda gušće. Posavetujte se sa frizerom koja frizura će vam najbolje pristajati. Ako vam je duga kosa, uvek možete eksperimentisati sa pletenicama ili raznim dodacima za kosu koji su sjajan način da skrenete pažnju sa tanke kose.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti