AKTUELNO

Iako roditeljima koji se drže Montesori metode ovo možda ne izgleda neuobičajeno, Zi je postala viralna zbog svog videa.

Kroz igru, životne veštine postaju ključni deo razvoja beba i male dece. Aktivnosti poput pranja prozora, brisanja prašine ili pranja suđa ne samo da razvijaju koordinaciju ruku i očiju, već i jačaju stisak i snagu ruke, što je ključno za kasniji razvoj pisanja i drugih veština.

Video je na TikToku privukao pažnju sa preko 500.000 pregleda, pokazujući kako Zi-jev sin pomaže u pranju suđa, okreće gumb na veš mašini, slaže pribor za jelo i knjige na policu.

@schoolpsych.mom

Let your baby & kids watch/help with your daily chores. Even if it takes a bit longer or is a bit messier. It’s so important for their development and they enjoy it! #momsoftiktok #parentingtips #babylife #newmomtips #toddlermom

♬ Feel Good - Tundra Beats

Zi poručuje roditeljima da puste decu da gledaju ili čak učestvuju u svakodnevnim poslovima, jer to doprinosi njihovom razvoju i stvara im zadovoljstvo.

Mišljenja gledalaca su podeljena. Dok su neki zapanjeni dečakovim veštinama, drugi smatraju da bi mama trebala da ga pusti da bude dete, dok treći podržavaju ideju da deca uče pomažući u kućanskim poslovima, što doprinosi razvoju samopouzdanja.