AKTUELNO

Kada je reč o unapređenju vašeg spoljnog prostora, izbor pravog seta baštenskog nameštaja je ključan. Bilo da želite da kreirate udoban prostor za obedovanje ili opuštajuće mesto za odmor, razmotrite pet osnovnih saveta koji će vam pomoći da napravite savršen izbor:

1. Baštenska garnitura koji odgovara vašem načinu života

Raznovrsnost setova baštenskog nameštaja može biti zbunjujuća, sa opcijama koje se kreću od raskošnih garnitura do mini setova zgodnih za jutarnje ispijanje kafe. Razmotrite veličinu vašeg spoljnog prostora i namenu nameštaja. Na primer, set za obedovanje je klasičan izbor za većinu bašti, dok su mini setovi savršeni za manje prostore poput terasa. Za one koji uživaju u druženju, piknik setovi i prostrane baštenske garniture za veće društvo nude sjajan način za zabavu gostiju.

2. Određivanje pravog broja sedišta

Pri izboru baštenske garniture, važno je razmotriti broj sedišta koji vam je potreban. Ako često organizujete druženja ili imate veliku porodicu, set sa više sedišta će vam omogućiti da udobno smestite sve goste. Za manje prostore ili intimnije okupljanja, setovi sa manjim brojem sedišta mogu biti praktičniji i lakši za održavanje. Takođe, razmislite o fleksibilnosti - klupa može pružiti dodatna mesta kada je potrebno.

3. Izbor udobnih i izdržljivih jastuka

Pravi jastuci mogu napraviti značajnu razliku u udobnosti i stilu. Birajte deblje jastuke za tvrde materijale poput drveta ili metala dok će tanji jastuci zadovoljiti potrebe za baštenske garniture od ratana ili tekstila. Da biste osigurali dugovečnost vaših jastuka, čuvajte ih u torbama za jastuke ili baštenskim kutijama kada se ne koriste. Vodite računa i da uskladite boje vaših jastuka sa stilom vaše bašte li terase.

Foto: Unsplash.com

4. Izbegavanje zamke kupovine previše malog seta

Lako je potceniti veličinu vašeg spoljnog prostora i završiti sa nameštajem za terasu koji je previše mali. Da biste izbegli ovu čestu grešku, tačno izmerite svoju terasu ili prostor gde ste planirali postaviti baštenski set i izaberite onu garnituru koja će maksimalno iskoristiti dostupni prostor. Veći setovi za odmaranje ili viseće stolice mogu biti sjajni dodaci za popunjavanje bilo kojih neiskorišćenih područja.

5. Posetite prodavnicu sa velikim izborom baštenskog nameštaja radi probe

Iako je online kupovina zgodna, ništa ne može zameniti iskustvo posete prodavnice lično. U tome vam može pomoći neka velika prodavnica baštenskog nameštaja gde možete pogledati više opcija setova baštenskog nameštaja, isprobati ih i dobiti dodatne savete od prodavaca. Prodavci vam mogu pomoći da pronađete savršeni set koji zadovoljava vaše specifične potrebe i želje.

Odabir pravog seta baštenskog nameštaja zahteva pažljivo razmatranje vašeg spoljnog prostora, potreba i želja. Prateći ove savete, možete kreirati privlačan i funkcionalan prostor u vašem dvorištu ili terasi u kojem ćete vi i vaši gosti uživati godinama.

Autor: