separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Evo šta sve može porodiljama olakšati hranjenje bebe i smanjiti im moguće neprijatnosti!


Ako svoje novorođenče isključivo dojite, onda vam nije potrebna brojna oprema koja se inače koristi prilikom hranjenja iz flašice.


Ipak, postoje proizvodi koji vam mogu olakšati dojenje, a neki vas čak mogu spasiti kod oštećenih ili napuklih bradavica. Donosimo vam listu opreme za pomoć kod dojenja, prenosi Miss7mama.24sata.hr

Grudnjak -  Nabavite udobni mekani pamučni grudnjak koji ima korpe na otkopčavanje. Takav praktičan grudnjak, prilagođen dojiljama, znatno će vam olakšati hranjenje, a zbog svoje udobnosti savršen je za bolne i osetljive grudi. Grudnjaci za dojenje najčešće imaju i široke naramenice, koje lakše pridržavaju prsa puna mleka. Preporučujemo vam da nabavite nekoliko komada.

Jastučići - Kako biste sprečili curenje mleka na grudnjak i odeću, moraćete da nosite upijajuće jastučiće za dojenje. Na tržištu postoje jednokratni, ali i višekratni pamučni, koji možete prati i koristiti duže vreme.

Silikonski leptirići - Kod oštećenih ili uvučenih bradavica, ali i u situacijama kada su vam grudi prepune mleka, pa ih beba ne može obuhvatiti, mogu vam pomoći silikonski leptirići za bradavice. Na tržištu se mogu kupiti šeširići više različitih proizvođača, a mogu se nabaviti i u više veličina.

Pumpica za grudi - U prvim danima nakon porođaja, kada beba zapravo veoma malo jede, a mleko dolazi u sve većim količinama, izmuzavanjem možete sprečiti upale. Takođe, uz pomoć pumpice možete i navući mleko ako je beba preslaba da sama podstakne stvaranje mleka. Pumpica vam može koristiti i ako želite da majčinim mlekom bebu nahranite uz pomoć flašice. Postoje ručne i električne pumpice.

Jastuk - Jastuci za dojenje su vrlo korisno pomagalo kod dojenja jer bebu možete lakše namestiti u položaj za hranjenje, a i sebi dojenje učiniti udobnijim. Uz pomoć jastuka bebu možete podići u visinu bradavice, a i vama će biti lakše da joj držite glavicu. Jastuk za dojenje koristan je i u trudnoći za spavanje na boku, a i kasnije kao zaštita bebi u krevetiću, kao i oslonac dok uči da sedi.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti