AKTUELNO

Grafički crteži i majstorije afričkih zanatlija nadahnuli su svetske dizajnere da izrade odeću i modne detalje od živopisnih tkanina sa matiranim ili sjajnim nitima, kao i satenskih na kojima su geometrijske šare.

Čak i ako niste ljubitelj šarenila koje nam stiže sa najvrelijeg kontinenta, ovih dana nećete moći da na ulicama ne primetite devojke u odeći sa afričkim motivima. Grafički crteži i majstorije afričkih zanatlija nadahnuli su svetske dizajnere da izrade odeću i modne detalje od živopisnih tkanina sa matiranim ili sjajnim nitima, kao i satenskih na kojima su geometrijske šare. Koristili su i rafiju, pletivo, grube prugaste materijale da naprave komade koji mogu da se nose svakodnevno, čak i u kancelariji. Podrazumeva se, neki modeli su stilizovani pa tako i elegantniji.

Ako, pak, ne volite jak kolorit, a želite da ispoštujete jedan od trendova, onda možete da se opredelite za torbe sa motivima koji nedvosmisleno asociraju na vrelu Afriku i na taj način malo razdrmate vaš monohromni stil odevanja.

#moda

'