separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

ODMAH IZBACITE OVU BILJKU IZ KUĆE! Njeno OTROVNO LIŠĆE vas može UBITI za 15 minuta!


Većina ljudi se slaže da nam je zelenilo u domovima potrebno i da je dom što zeleniji to bolji. Međutim, neke biljke su veoma opasne i mora da se dobro vodi računa.


Difenbahija je jedno od omiljenog sobnog cveća, koje je veoma zastupljeno u mnogim našim kućama, stanovima, kancelarijama, iako je opasna.  

Ako se poliže samo parče lista, mogu da nastupe žestoki bolovi, a za nedelju dana, neoprezna osoba zanemi. Ako sok ove biljke dospe u oči, izaziva slepilo. Prilikom brisanja prašine sa lista, može se javiti crvenilo i svrab kože.  

U slučaju trovanja difenbahijom, preporučuje se da usta očiste hladnom, mokrom tkaninom i isperite oči. Ukoliko je osoba došla u kontakt sa difenbahijom, takođe joj treba dati da popije mleko, a zatim potražiti medicinsku pomoć.  

Ove biljke trebalo bi da izbacite iz kuće i životnog okruženja, posebno ako u njima borave deca, jer je ta biljka smrtonosna ukoliko se konzumira. Ako, ipak, ne želite da je se rešite, stavite je izvan dohvata dečijih ruku i koristite rukavice nakon skidanja prašine, uklanjanja suvih listova.  

Pored difenbahija, sobne biljke koje su opasna po zdravlje su: azaleja, klivija, Euphorbia milli (Božiji trn), monstera, hortenzija, Brovalija (Browallia L.), gloriosa, filadendron, oleandar i kroton.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti