separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Ovi parovi su najsrećniji...


Venčani muškarci i žene češće su buckastiji nego oni koji nisu u braku, bar tako tvrde naučnici.


Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Sentral Kvinslend pokazalo je da srećni parovi nabace pokoji kilogram tokom prve godine braka ili zajedničkog života. 

- Srećni parovi hrane se zdravije, ali debljaju se više nego oni u nesrećnijim vezama. Pokazali su to rezultati istraživanja koje smo sproveli i time još jednom dokazali zaključke iz prethodnih sa sličnim saznanjima - pojasnila je vođa istraživanja koje je obuhvatilo više od 15 hiljada odraslih osoba, Stefani Šop. 

Učesnici istraživanja odgovarali su na pitanja o svojim vezama i brakovima, kao i o prehrambenim navikama i svojoj telesnoj kilaži. Srećni parovi ređe su pušači, manje konzumiraju brzu i nezdravu hranu i ređe ispijaju alkoholna pića u odnosu na osobe koje nisu u vezi.  

U čemu je tajna debljanja srećnih parova?  

- Čini se kako nije stvar u izboru namirnica nego u količini. Naime, srećniji parovi jedu veće porcije hrane, dok osobe koje žive same, jedu manje. Parovi su opušteniji i manje brinu o tome hoće li se ugojiti jer "ne moraju paziti na svoju liniju" kako bi privukli nekog. To su već učinili. Ipak, stručnjaci preporučuju kako bi parovi trebalo da nađu i neku zajedničku fizičku aktivnost kako bi lakše trošili kalorije i, zbog zdravlja, ipak očuvali kilažu primerenu njihovoj građi tela - prenosi Večernji list.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti