separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

ULTRA JE POPULARAN, ali vam ovaj KOZMETIČKI TRETMAN vam može ugroziti zdravlje


Nadogradanja trepavica trenutno je veoma popularna, ali specijalista očne hirurgije otkriva zašto ne bi trebalo da pratite taj trend.


Ekstenzije trepavica veoma su popularne poslednjih meseci i moglo bi se reći da gotovo svaka druga devojka i žena ima nadograđene trepavice. Za one koji možda ne znaju šta je to, reč je o malim, individualnim dlačicama koje se lepe između prirodnih, kako bi se dobio efekat gušćih, dužih, uvijenijih trepavica.

Proces nadogradnje trepavica traje oko tri sata, a ekstenzije mogu da stoje između četiri i šest nedelja.  

Ono što se ženama najviše sviđa u vezi sa nadogradnjom trepavica je to što ne moraju ni da nanose maskaru, a trepavice uvek izgledaju odlično. Ali, posle onoga što kaže očni hirurg možda će dva puta razmisliti pre nego što odu u salon po trepavice.  

Očni hirurg dr Kešini Parbu objašnjava da individualno lepljenje trepavica privlači grinje, posebno ako se higijena ne održava kako bi trebalo.  

Autor: Pixabay.com

Nakon slučaja jedne žene koja je posle nadogradnje trepavica primetila da su joj kapci otekli, a oči iritirane, dr Parbu joj je objasnila da je inficirana demodeksom, odnosno malim grinjama koje žive u kosi.  

- One prave ’jazbinu’ duž kapka, uz bazu trepavica, i hrane se ovim materijalom. Infekcija nastupa ako se razmnože - kaže dr Parbu. 

Većem riziku su izložene žene koje idu u salone gde se alat ne čisti dobro, a dr Parbu savetuje i da oni koji nadograde trepavice čiste medicinskim rastvorima na bazi čajevca. Demodeks takođe može da se javi ako ne skidate šminku regularno, zato vodite računa!

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti