AKTUELNO

Dovoljno je da deo kore i unutrašnju belu stranu utrljate na bubuljice ili akne. Posle dva sata ponovite postupak i nemojte ispirati, a još bolji efekat će imati ukoliko preskočite večernje umivanje

VEROVATNO niste ni pomislili da kora od banane ima blagotvorno dejstvo, čak i da može da vam bude od koristi u pojedinim situacijama. Jedno od pozitivnih dejstava je da umiruje iritacije na koži i smanjuje svrab.

Dovoljno je da deo kore i unutrašnju belu stranu utrljate na bubuljice ili akne. Posle dva sata ponovite postupak i nemojte ispirati, a još bolji efekat će imati ukoliko preskočite večernje umivanje i tako prespavate. Kora od banane smanjuje upalni proces ne koži jer sadrži vitamine A, B, C i E, a pomaže i da brže zarastu manje ogrebotine i posekotine.

Veoma je efikasna i za otklanjanje bradavica. Pre spavanja stavite komad banane na bradavicu i preko zalepite flaster. Posle nedelju dana bradavica će nestati. Kora od banane može da se koristi i kao prirodno sredstvo za uklanjanje mrlja. Najpre s kore skinite vlaknaste sastojke, zatim unutrašnjom stranom istrljajte cipele, kožni nameštaj ili srebro i na kraju ih obrišite papirnim ubrusom ili mekanom krpom.

#Lepota

#banana

'