separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

SLANE ĐAKONIJE: Kaneloni sa tikvicama i spanaćem


Želite da spremate nešto iz otalijanske kuhinje? Kaneloni sa tikvicam i spanaćem se oduševiti i probirljive.


SASTOJCI: 

12 listova testa za lazanje

350 g pečuraka

250 g tikvica

25 g maslaca

150 g spanaća kašika nane

200 g rikota sira muskatni oraščić

150 g topljivog sira

100 ml kisele pavlake

jaje, so

Autor: Pixabay.com

Skuvajte listove za lazanje prema uputstvu. Prodinstajte seckane pečurke i tikvice s maslacem i maslinovim uljem dok ne ispari sva tečnost. Začinite, pa dodajte spanać i nanu. U posudi pomešajte rikotu i muskatni oraščić. Mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu, pa lagano umešajte povrće. Tu smesu namažite na svaku koru za lazanje i zamotajte. Poređajte ih u vatrostalnu posudu tako da deo gde se kora spaja bude okrenut nadole. Preko kanelona prelijte umućenu smesu topljivog sira, jaja i pavlake. Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni, pa pred kraj pojačajte na 200 dok ne dobije zlatnu koricu.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti