separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Zašto je smuti najbolja opcija za doručak tokom leta?


Pored visokih temperatura, sa letom nam dolazi i potreba za laganijom ishranom...


Zato se tokom ove sezone preporučuje konzumiranje veće količine voća, povrća i naravno vode, a predlaže izbegavanje teških obroka koji se generalno dugo i pripremaju. Zašto onda ne bismo objedinili sve sastojke koji važe za najbolju opciju? 

Tako je, smuti može biti savršen obrok tokom dana koji vam može dati dosta vitamina, minerala i energije, ali bez osećaja teskobe koja se često javlja nakon konzumiranja nekih namirnica, kao što je na primer testenina. 

Niste i dalje ubeđenida klasičan doručak treba da zamenite smutijem? U nastavku vam otkrivamo još nekoliko razloga...

Laka priprema - Ujutru kada žurimo na posao i imamo još nekoliko obaveza pored toga, najbrži način da pripremite obrok jeste da sve stavite u blender i izmešate za par sekundi. Zvuči lako, zar ne? Želite još bržu pripremu: sve pripremite nedelju dana unapred ili veče pre, od kombinacije voća i povrća do dodataka koje će dodatno poboljšati ukus smutija.

Osvežava- Smuti je poput hladnog gustog soka – osvežiće vas najbiše zbog toga što namirnice najčešće držimo u frižideru, a uz to vam neće preopteretiti stomak.

Možete ga piti bilo gde - Smuti je dovoljno da prebacite u omiljenu flašicu ili šejker i možete ga nositi apsolutno svuda. Niste stigli da popijete sve kod kuće? Ponesite smuti sa sobom.

Odličan je za metabolizam - Smuti se često nazivaju i super hranom zaslužnom za mršavljenje – kada pametno spojite sastojke. Pored toga, zbog korišćenja svežeg voća i povrća, unećete dovoljnu dozu vlakana koja će vas držati sitim do sledećeg obroka, što znači da nećete imati želju za bespotrebnim užinama, slatkišima i grickalicama. Pored toga, ako u mešavinu dodate laneno seme, spanać, čia seme, kokosovo ulje, cimet, đumbir – znajte da ćete uskoro primetiti manji stomak i boji izgled. 

Igrajte se sa različitim namirnicama i pravite svoje kombinacije koje ćete obožavati!

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti