separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

O ovim krofnama bruji ceo svet: Preukusne i ne upijaju ulje!


Lako se prave, a ukusne su.


Sastojci:

650 gr brašna, 30 gr kvasca, 1 kašičica šećera, malo soli, 200 ml mleka, 3 žumanceta, 100 ml ulja, korica limuna

Priprema:  

Kvasac potopiti u toplom mleku dodati šećer i malo brašna. U činiju ili mikser staviti brašno dodati kvasac koji je nadošao, žumanca, mleko, ulje so, i koricu limuna i dobro izraditi testo. Ostaviti da poraste oko 30 min pa razviti oklagijom 1 cm debljine.  

Vaditi krofne ali sredinom bušiti sa malom čašicom ako nemate original spravicu za te krofne. Ređati na podmazan poslužavnik, pokriti kesom i ostaviti opet da odmaraju oko 15 min.  

U dublju šerpu sipati ulje, i zagrejati ne jako, staviti nadošlu krofnu samo je okrenuti i poklopiti. Malo šerpu prodrmati. Pržiti sa obe strane.  

Vaditi na upijajuću salvetu. Uvaljati u prah šećer možete dodati vanilin šećer. Uživajte u najboljim krofnama.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti