separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Punjena pogača: Bolja i mekša čak i od pite sirnice!


Praznici nam stižu uskoro. Obezbedite se pravim receptima na vreme.


Potrebno je: Oko 600 gr brašna; 30 gr kvasca; 250 ml toplog mleka; 2 jaja; 50 ml ulja; 1 kašika margarina; 1 kašičica šećera; malo soli.

Za nadev: 200 gr sira; 1 jaje.

Za premazivanje: 1 žumance; malo ulja; semenke; krupna so.

Priprema: Rastopiti kvasac u mleku, dodati šećer, jaja, ulje, brašno so i umesiti mekše testo. Ostaviti da poraste pa oklagijom razviti tanko i premazati margarinom. Iseći na pravougaonike. Sir izdrobiti i dodati žumance i izjednačiti. Kašičicom vaditi nadevi staviti u svaki pravougaonik. Presaviti i dobro pritisnuti prstima praveći male rolnice. Tepsiju (24 cm) premazati uljem. Svaku rolnicu koso iseći na sredini i ređati u pleh s tim što sečeni deo uvek ida spolja prema ivici pleha.

Sledeći krug se stavlja između i do njega red, takođe između dok se tepsija ne popuni. Pokriti kesom da pogača poraste pa je premazati žumancetom i posuti semenkama i krupnom solju. Peći na 200 stepeni C oko 40 min. Ostaviti da se prohladi i uživati u fantastičnom ukusu.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti