separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Pomfrit kao iz restorana: Najbolji trik za pripremanje najukusnijih krompirića


Hrskav i ukusan krompir koji se lako pravi u kućnim uslovima.


Sastojci: 

4 krompira (oko 700 g), 1 kašika soli, ulje za prženje 

Priprema: 

Operite krompir i oljuštite ga. Neka vam krompir sve vreme bude potopljen u vodu kako ne bi pocrneo. Isecite krompir na štapiće i ponovo ga potopite u vodu. U posudi zagrejte posoljenu vodu. Pre nego što voda proključa stavite pripremljen pomfrit u nju. Kuvajte pomfit 5 minuta na jakoj vatri dok ne omekša. Nakon 5 minuta isključite vatru i procedite krompiriće. Prosušite pomfrit i stavite ga u zamrzivač na sat kako bi se ohladio. Zagrejte ulje, pa pržite pomfit u dubokom ulju dok ne dobije boju. Vadite pomfrit na ubrus kako bi se upio višak ulja.  

Napomene: 

Pržite pomfrit na srednjoj vatri u početku kako unutra ne bi ostao živ, a onda pojačajte vatru kako bi dobio lepu boju i bio hrskav.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti