Praktično!
SASTOJCI:
4 jaja, 150ml mleka, 200ml kisele vode, 80ml ulja, 2 kašičice pesto sosa, 150g sira, 150g suvog vrata ili neke šunke, malo soli i malo praška za pecivo, kačkavalj, 1 stari hleb ili pogača
Ove mere su okvirne, prilagodite ih količini i suvoći hleba.
PRIPREMA:
1. Nakidati stari hleb na komadiće.
2. U većoj posudi umutiti jaja, mleko, kiselu vodu i ulje. Dodati pesto sos, prašak za pecivo i soli po potrebi.
3. Ubaciti hleb i izmešati da se sjedini. Po potrebi dodati još malo kisele vode, ako je mnogo suv hleb.
4. Dodati usitnjen sir i naseckani suvi vrat.
5. Sipati u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje.
6. Peći 30-ak minuta, već prema vašoj rerni.
7. Pred kraj pečenja narendati kačkavalj preko pite i kratko vratiti da se otopi.
#Hleb
#Recept