AKTUELNO

Praktično!

SASTOJCI:

4 jaja, 150ml mleka, 200ml kisele vode, 80ml ulja, 2 kašičice pesto sosa, 150g sira, 150g suvog vrata ili neke šunke, malo soli i malo praška za pecivo, kačkavalj, 1 stari hleb ili pogača

Ove mere su okvirne, prilagodite ih količini i suvoći hleba.

PRIPREMA:

1. Nakidati stari hleb na komadiće.

2. U većoj posudi umutiti jaja, mleko, kiselu vodu i ulje. Dodati pesto sos, prašak za pecivo i soli po potrebi.

3. Ubaciti hleb i izmešati da se sjedini. Po potrebi dodati još malo kisele vode, ako je mnogo suv hleb.

4. Dodati usitnjen sir i naseckani suvi vrat.

5. Sipati u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje.

6. Peći 30-ak minuta, već prema vašoj rerni.

7. Pred kraj pečenja narendati kačkavalj preko pite i kratko vratiti da se otopi.

#Hleb

#Recept

'