separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

kultura

Festival srpskog filma na Kubi krajem septembra


Od 26. do 30. septembra u Havani, na Kubi, biće održan Festival srpskog filma, na inicijativu Ambasade Republike Srbije na Kubi i uz poseban angažman Jelene Živojinović, drugog sekretara Ambasade.


Program, koji je pripremio Filmski centar Srbije, počeće u bioskopu "Čarli Čaplin" projekcijom filma "Krugovi" Srdana Golubovića.

Na programu će biti i "Mamaroš" Momčila Mrdakovića, "Ustanička ulica" Miroslava Terzića, "Crni bombarder" i "Balkanska pravila" Darka Bajića, a festval zatvaraju dva filma Dragana Bjelogrlića - "Montevideo, Bog te video" i "Monteideo, vidimo se".

Organizatori Festivala srpskog filma na Kubi planiraju da, pored premijera navedenih filmova, na Kubi bude ponovo prikazan film Mile Turajlić "Sinema komunisto", koji je tamošnja publika imala priliku svojevremeno da pogleda na Međunarodnom filmskom festivalu u Havani.

Namera Ambasade Srbije i Filmskog cenra Srbije je da na Kubi svake godine, početkom jeseni, bude prikazan reprezentativan program srpskih filmova po izboru filmskog kritičara Milana Špičeka.

Festival srpskog filma na Kubi organizuje se uz podršku Ministarstva inostranih poslova Srbije, Ministartsva kulture Kube, Kubanskog nacionalnog centra za kinematografiju i Kubanske kinoteke.

Tokom oktobra u gradu Pinar Del Rio biće repriziran program filmova prikazanih u Havani, najavio je Filmski centar Srbije.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti