separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

kultura

Slavna pijanistikinja Marina Arsenijević posle 17 godina u Srbiji! Za Novo jutro otkriva koji je do Beograda podseća na Njujojk! (VIDEO)


Najviše diplomatsko priznanje - Vitez svetosavskog pacifizma pripao je pijanistkinji Marini Arsenijević, modnoj kreatorki Roksandi Ilinčić i praunuci čuvenog vojvode Stepe Stepanovića.


Laureati Viteza svetosavskog pacifizma, koji su radom stekli svetski ugleda, a poreklom su iz Srbije, kažu da im je velika čast što su od svoje zemlje dobili ovako značajno priznanje.

Pijanistkinja i kompozoitorka Marina Arsenijević kaže da nema ništa veće nego kada vas vaša zemlja prepozna i dobijete ovako visoko priznanje

- U Srbiji sam prvi put posle 17 godina. Otišla sam u Ameriku sa misijom da spajam različite kulture, ali da ne zaboravim odakle sam došla - kaže Arsenijević, koja je svoj cilj ispunila.  

Ona je sa gledaocima podelila pozitivne utiske o aerodromu i Beogradu - posebno Beton hali koja je podseća na Njujork. 

Kako kaže otišla je dan posle bombarodvanja, što dodatno komplikuje celu situaciju, ali je uspela da spoji nespojivo i njenu pruženu ruku nije odbio, bez obzira na to što je Srpkinja.

- Otišla sam kao izgrađena i profilisana umetnica. Posle godinu dana dobila sam prvi koncert u Karnegi holu  - Moja balkanska duša. Mislim da sam uspela da povežem ono što je nespojivo - navela je Arsenijević.

Autor: TvPink Printscreen

Praunuka čuvenog vojvode Stepe Stepanovića dr Ivana Lučić, lekar u penziji kaže da godinama učestvuje u očuvanju sećanja na naše hrabre vojnike koji su posvetili život našem narodu i učestvovali u stogodišnjem ratu. 

- Prijatno sam se iznenadila i čast mi je što sam dobila to priznanje - rekla je Lučić.

O čemu su sve za Novo jutro govorile Arsenijević i Lučić pogledajte u snimku: 

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti