AKTUELNO

Ovo su događaji koje ne smete propustiti.

Dve izložbe i dodela nagrada za Dan arhiva u Srbiji

U Arhivu Srbije danas će dodeljene nagrade "Zlatna arhiva" Fondacije Aleksandra Arnautovića i Godišnja nagrada Đurđa I. Jelenića i otvorene izložbe "Kultura Srba u Trstu 1751-1914" i "Podsećanja". Nagrade će biti dodeljene povodom Dana arhiva Srbije.Dve ravnopravne nagrade "Zlatna arhiva", koje se dodeljuju zaslužnim arhivistima, za 2016. godinu pripale su Miloljubu Arsiću, arhivskom savetniku Istorijskog arhiva Kraljevo i Vesni Bašić, višem arhivisti Arhiva Vojvodine.

Foto: Printscreen Youtube

VUKOV SRPSKI RIJEČNIK u Muzeju Vuka i Dositeja!

Foto: Printscreen Youtube

Predavanje "Vukov srpski riječnik" biće održano sutra u Muzeju Vuka i Dositeja. Gostujući predavači prof. dr Boško Suvajdžić i dr Nataša Stanković - Šošo, sa Filološkog fakulteta u Beogradu govoriće o značaju ovog kapitalnog izdanja za formiranje srpskog književnog jezika. O pregnućima Vuka Karadžića i okolnostima nastanka prvog izdanja "Rječnika".

DOM OMLADINE: "Fish in oil" promoviše novi album!

Sutra od 21 čas u sali Amerikana Doma omladine Beograda, nastupiće džez sastav "Fish in oil" i promovisati album "3 ključa". Publika će biti u prilici da uživo čuje numere sa albuma koji će se uskoro pojaviti u prodaji. Grupa Fish in oil izvodi eklektičnu autorsku instrumentalnu muziku koja koketira sa različitim muzičkim stilovima, surfom, filmskom muzikom, bluzom, fri džezom, punkom, slobodnom improvizacijom, rokom. U različitim postavama bend postoji od 1993. godine.

Foto: Printscreen Youtube

ČAROLIJE NA LEDU: Sutra počinje zimski festival "Ice @ Taš"!

Foto: Pixabay.com

Od sutra do 15. januara se na Stadionu Tašmajdan organizuje novi zimski festival Ice @ Taš. Posle 37 godna na Stadionu Tašmajdan Beograđani i gosti prestonice moći će da uživaju u klizanju na najvećem klizalište pod otvorenim nebom u centru Beograda. Uz čarolije na ledu, Tašmajdan će sigurno postati omiljeno dešavanje u gradu sugrađana svih uzrasta.

Prvi Festival humora i satire u Rakovici

U organizaciji Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica, 15. i 16. decembra od 19 časova, biće održan Prvi festival humora i satire "Velika praznina za veliki let". Predsednik Umetničkog saveta, akademik prof. dr Pavle Kovačević, književnik i jedan od najistaknutijih aforističara i satiričara Srbije, ukazao je na to da je osobenost ovog festivala u odabiru radova koji pored kritičkog pristupa imaju filozofskog, duhovnog, plemenitog i mudrog odnosa prema svetu i životu.

Foto: Printscreen

J. Stanković

#Događaji

#Događaji iz oblasti kulture | nauke i umetnosti

#kultura

'