AKTUELNO

Talenat i kreativnost uspešne srpske rediteljke nagrađeni su još jednom u nizu.

Mlada srpska rediteljka Sandra Mitrović, kojoj je pre samo dva meseca na Filmskom festivalu Roud Ajland uručena nagrada za najbolji scenario za kratkometražni studentski film "Klavire prevozi Ostoja", nastavila je da niže uspehe, a u njene ruke otišla je još jedna prestižna nagrada.

Foto: Printscreen Instagram

Na Međunarodnom filmskom festivalu u San Dijegu film Sandre Mitrović proglašen je najboljim stranim kratkometražnim filmom, a mlada srpska rediteljka je zbog još jednog u nizu uspeha u svetu kinematografije na dodeli prestižnih nagrada dočekana ovacijama.

Foto: Pink.rs

Hvala vam puno! Ovo je bilo veliko iznenađenje. Prvi put sam u San Dijegu i počastvovana sam zbog ove nagrade - izjavila je Sandra odmah po primanju prestižne nagrade, nakon čega je nagrađena gromoglasnim aplauzom.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Po svemu sudeći, ovo je samo početak Sandrine blistave karijere i uspeha u svetu filma, budući da je, prema rečima izvora bliskog mladoj rediteljki, veoma moguće da će se film "Klavire prevozi Ostoja" naći i u konkurenciji za Oskara, ukoliko pobedi na festivalu na Novom Zelandu.

Boda Ninković u glavnoj ulozi

Glavne uloge u ostvarenju Sandre Mitrović tumače Slobodan Boda Ninković i Dragan Sekulić, a film govori o jednom danu u životu poiznatog beogradskog prevoznika klavira - Ostoje.

Foto: Pink.rs

- Film prati Ostoju kojeg igra Boda Ninković i njegovog pomoćnika Šabana kojeg tumači Dragan Sekulić, mladi glumac sa Fakulteta Dramskih Umetnosti, i jedan njihov radni dan tokom kojeg pokušavaju da dostave klavir koji, sticajem različitih okolnosti, niko ne želi - rekla je Sandra za Pink.rs.

D. T.

#Nagrada

#Sandra Mitrović

#reditelj

'