AKTUELNO

U organizaciji ambasade Indonezije, u subotu, 26. avgusta, u okviru Kalemegdan Summer Festivala biće održana "Bali Wonderland", svojevrsna indonežanska pijaca na Beogradskoj tvrđavi u rovu kod Vojnog muzeja.

Indonežanska pijaca je prvi deo manifestacije i osmišljena je da posetiocima predstavi kulturu Indonezije i pruži im mogućnost da osete duh ove egzotične zemlje u samom srcu Beograda.

Glavna atrakcija biće zvezde iz Indonezije, plesna grupa "Krida Budaya", koja će se predstaviti publici u dva nastupa tradicionalnim balinežanskim plesom, od kojih je svaki priča za sebe i u kojima su jako izraženi pokreti prstiju, ruku, glave i očiju.

Pored njih nastupiće i zvezda sa naših prostora, kantautorka i live looping umetnica Tamara Ristić "Kež", prepoznatljiva po jedinstvenoj kombinaciji izvornog i modernog, prirodnog i elektronskog zvuka i jakoj emociji.

Preminuo POZNATI SRPSKI REDITELJ

Tamara je pobednica nekoliko regionalnih muzičkih takmičenja, a ove godine objavila je prvi album u izdanju Mascom Recordsa.

Na štandu turističke agencije Jungle Tribe posetioci će moći da se informišu o zanimljivostima Indonezije i kako je moguće otputovati u tu zemlju, dok će na pultu ambasade Indonezije studenti moći da pronađu sve potrebne informacije o stipendijama koje nude u toj zemlji.

U odeljku "Deca boje Bali" planirano je da najmlađi uživaju u bojama i druženju. Za sve koji vole indonežanski folklor biće pripremljen "Bidadari Indonesian Dance Studio", gde će publika moći da nauči i po neki zanimljiv korak egzotičnog indonežanskog plesa.

#Indonezija

#Kalemegdan

'