AKTUELNO

Za sve sladokusce istorije Srba, film će biti prikazan od 12 časova.

U subotu, 25. februara 2017. godine od 12 časova u Galeriji SANU biće prikazan film „Čujte Srbi“, reditelja i scenariste Gorana Vukčevića.

„Čujte Srbi“ je dokumentarno-igrani film o životu i radu dr Arčibalda Rajsa, švajcarskog kriminologa i forenzičara, kao i o nastanku njegove istoimene knjige.

Film je predstavljen u više gradova Srbije i daje odgovor na pitanje ko je bio Arčibald Rajs.

Ovo ostvarenje iz 2014. godine snimano je u Beogradu, Nišu, Solunu, Krfu, Vidu, Kajmakčalanu i u Lozani. Film traje 80 minuta.

Od 18 časova održaće se razgovor o izložbi „Slikari / Ratnici / Svedoci“ i o temi ove izložbe.

Učesnici u razgovoru su dr Dušica Bojić, istoričar, direktorka Istorijskog muzeja Srbije, Ljubica Miljković, istoričar umetnosti, muzejski savetnik Narodnog muzeja u Beogradu, u penziji, dr Milijana Simonović, filolog i istoričar umetnosti, dr Simona Čupić, redovni profesor na Odeljenju za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu i Branimir Karanović, redovni profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Moderatori razgovora su Žana Gvozdenović, autor projekta „Slikari / Ratnici / Svedoci“ i Milena Marjanović, autor segmenta izložbe o ratnoj fotografiji.

#Film

#Izložba

#SANU

'