separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

kultura

IMAĆE PRILIKU DA VIDE PRIČU O JEDNOM OD NAJVEĆIH UMOVA ISTORIJE: Muzej Nikole Tesle otvorio najveću do sada izložbu u inostranstvu, i to u Milanu!


Italijanska elita nije propustila priliku da se nađe na otvaranju!


Muzej Nikole Tesle zvanično je otvorio svoju, najveću do sada, izložbu u inostranstvu i to u Milanu.

Na premijeri, za medije, zvanično otvaranje je 5. oktobra bili su prisutni ambasador Srbije u Italiji Goran Aleksić, srpski konzul u Milanu Radmila Selaković, direktorka Muzeja Nikole Tesle Ivona Jevtić, predstavnici diplomatskog kora, ugledni ljudi u Italiji i predstavnici medija.

Autor: Pink.rs.

Na samom otvaranju izložbe Ivona Jevtić pored pozdrava prisutnima nije propustila priliku da ukaže na srpsko poreklo Nikole Tesle, a njenu izjavu da je Tesla Srbin preneli su svi italijanski mediji.

Direktorka Muzeja uručila je prigodan poklon ambasadoru Srbije i istakla veliku važnost ove izložbe, pre svega kako je rekla da bi Italija i čitav svet čuo odakle je Nikola Tesla, šta je radio i čime to Muzej Nikole Tesle ima da se pohvali.

Želela bih da istaknem značaj ove izložbe. Ona je prvo gostovanje Muzeja Nikole Tesle u Italiji. Prostor do 1.200 kvadratnih metara predstavljao je veliki izazov. Posetioci ove izložbe imaće priliku da vide priču o jednom od najvećih umova istorije. Tu su i prezentacije specifičnih prostora kao što su Teslina laboratorija u Koloradu, čuvena soba 3327 iz hotela u njujorku, digitalna aplikacija laboratorije na Long Ajlendu i mnoge druge - rekla je između ostalog Ivona Jevtić.

Autor: Pink.rs.

Ona je istakla da je ovo prilika i da se unapredi i onako već dobra saradnja dve zemlje Italije i Srbije koja je, kako je rekla, na najvišem nivou u istoriji zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Mnogi mediji želeli su izjavu Ivone Jevtić koju su predstavili kao najboljeg ambasadora lika i dela Nikole Tesle, a svi su počinjali s pitanjem: "Da li je Tesla zaista Srbin?"

Nikola Tesla potiče iz pravoslavne srpske porodice. Njegov otac je bio pravoslavni sveštenik i prvo što ćete videti kada odete u Smiljan, u njegovu rodnu kuću, jeste pravoslavna crkva u kojoj je bogoslužio otac Nikole Tesle - rekla je Ivona Jevtić.

Autor: Pink.rs.

Ambasador Srbije u Italiji Goran Aleksić obratio se okupljenima i zahvalio im se što su se odazvali u velikom broju.

Važno je da se čuje odakle je ovaj veliki čovek, važno je i održavanje ove izložbe i zbog saradnje dve zemlje - rekao je između ostalog ambasador.

Autor: Pink.rs.

Izložba Muzeja Nikole Tesle biće otvorena sve do 29. marta 2020 godine.

Autor: Pink.rs.

Autor: Pink.rs

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti