AKTUELNO

Još jedan odličan koncert našeg violiniste.

Srpski virtouz na violini Nemanja Radulović održao je večeras koncert u Kolarcu u čast proslave 85 godina postojanja Velike dvorane ove važne institucije kulture.

Miljenik poštovalaca klasične muzike u Srbiji u prvom delu koncerta stavio je svoju virtuoznost u službu sto boljeg zvuka kamernog trija. Osim Radulovića na sceni Kolarca našle su se violončelistkinja Maja Bogdanović i francuska pijanistkinja Lor Favr Kan.

-Veoma rado sviramo svi troje u Parizu i radostan sam što ćemo imati prilike da to sada vama pokažemo u Beogradu. Na rođendanima se uvek dogodi neko iznenađenje pa smo mi sada odlučili da vas iznenadimo i sviramo Rahmanjinova - kazao je Radulović koji je nagrađen ovacijama, a da koncert praktično nije ni počeo.

Foto: Tanjug

Osim "Klavirskog trija broj 1 u g-molu" Sergeja Rahmanjinova Radulović je sa svojim gošćama na sceni odsvirao i "Klavirski trio broj 39 u g-duru. Svedena na momente melanholična, ali vrlo emotivna muzika potpuno je oduševila publiku u Kolarcu. Prvi deo koncerta je završen dugim ovacijama muzičarima na sceni.

Izlazak Radulovića u pratnji članova "Dubl Sens" orkestra bio je znak da će publika u Kolarcu osetiti više energije na sceni po ćemu Radulović prepoznatljiv svuda po svetu.

-U ovom orkestru ima mnogo studenata profesora Dejana Mihailovića i večerašnji koncert posvećujemo upravo njemu - rekao je Radulović.

Usledilo je izvođenje izuzetno zahtevnog "Koncerta za dve violine i orkestar" Johana Sebastijana Baha koje je bez daha ostavilo sve u Kolarcu. U prepoznatljivom stilu pank zvezde, Radulović je svirao Bahovu "božansku muziku". U solo deonicama prikljucila mu se violinistkinja Tijana Milošević, koncert majstor Beogradske filharmonije. Do kraja obaveznog dela programa publika je čula i Bahovu "Tokatu i Fugu BWV 565".

Večerasnji koncert je deo ciklusa "Kolarac tvoj svet muzike".

S.A.

#Kolarac

#Nemanja Radulović

#koncert

#violinista

'