separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

kultura

BATA ŽIVOJINOVIĆ DOBIO ULICU U BEOGRADU! Evo šta kaže sin Miljko o odluci da Bojanska nosi ime po njegovom OCU!


Ime legendarnog glumca Velimira Bate Živojinovića poneće Bojanska ulica na Crvenom krstu na Vračaru, izglasano je jednoglasno na sedmoj sednici Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica.


Sin Miljko Živojinović kazao je da je ova vest donela veliku sreću u porodicu Živojinović.

- Ovo je divna vest za sve poštovaoce Batine umetnosti. Plemenit gest kojim je Beograd pokazao kako čuva svoje vrednosti. Najlepše od svega je to što je ime ponela ulica u kojoj se nalazi rodna kuća njegove supruge Lule, koju je baš tu upoznao i s njom tu proveo prve zajedničke trenutke. Odmah iza njene kuće nalazi se i Beogradsko dramsko pozorište, u kome je Bata načinio prve glumačke korake. Tu se nalazi i nekadašnji Treći opštinski sud, u kome sam ja imao prva profesionalna suđenja u životu kao advokatski pripravnik kod advokata Save Anđelkovića... Mnogo emocija i simbolike u ovom trenutku, ovo će obradovati sve naše prijatelje i Batinu vernu publiku  - kazao je Miljko i dodao:

- Ovo je svečan dan za porodicu Živojinović. Ovom prilikom se zahvaljujemo odgovornima u Gradu Beogradu, koji su na najlepši način iskazali sluh i takt za negovanje nadaleko čuvenog beogradskog duha. Crveni krst kao važan deo Beograda i njegove istorije zauvek postaje i deo Batine zaostavštine.

Sin legendarnog Valtera ovom prilikom ustupio nam je i fotografiju na kojoj je baš Bojanska ulica (odsad Ulica Bate Živojinovića) kojom šetaju Batina supruga Lula i najstarija sestra Nada, držeći podruku glumčevog oca Dragoljuba.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti