AKTUELNO

Tasovac je već bio na čelu Filharmonije od 2001. do 2013. godine.

Kako je medijima potvrđeno u Beogradskoj filharmoniji, bivši ministar kulture Ivan Tasovac vratio se na mesto direktora ove institucije kulture.

Tasovac se na mesto prvog čoveka Filharmonije vraća posle konkursa na kojem mu je jedini protivkandidat bio Ljubiša Jovanović, redovni profesor flaute na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Beogradska Filharmonija ponosna na povratak Ivana Tasovca

Beogradska filharmonija izdala je saopštenje na svom sajtu povodom ponovnog imenovanja Ivana Tasovaca koji se vratio na čelo ove institucije.

- Za vreme Tasovčevog mandata, Filharmonija se pozicionirala kao najbolјi orkestar u regionu i ansambl koji predstavlјa osveženje na međunarodnoj koncertnoj sceni. Uspeo je da od Beogradske filharmonije napravi najuspešniju instituciju kulture u Srbiji, svojim zalaganjem za bolji tretman talentovanih ljudi koji je čine, kao i originalnim načinima promocije - navodi se između ostalog u saopštenju.

Tasovac je prestao da obavalja dužnost direktora Beogradske filharmonije 19. septembra 2013. godine, jer je izabran za ministra kulture i informisanja. Na ovoj funkciji je bio do 11. avgusta 2016. godine.

I. P./J.S

#Direktor

#Filharmonija

#Ivan Tasovac

#kultura

'